Er komt een moment dat jouw vriend en jij op dát punt komen in de relatie. Het punt dat samenwonen heet. Leuk, maar spannend, want jullie zijn nooit langer dan twee nachten achter elkaar samen geweest. Jij wordt gek van zijn stinksokken die bijna zelf de wasmand uitlopen en hij vindt overal jouw lange haren. Wij geven je tien dingen waar je mee te maken krijgt als je gaat samenwonen met je vriend.

1. Je maakt ruzie om de meest stomme dingen.

Hij is vergeten jou te vertellen dat hij met vrienden op stap gaat en jij hebt je rode sok bij zijn favoriete witte overhemd gewassen. De ruzies over stomme dingen variëren van vuilniszakken tot stofzuigen en van boodschappen tot te laat komen. Gelukkig kun je het later altijd weer goedmaken.

2. Jullie mogen kritiek op elkaar hebben, maar anderen mogen dit niet.

Hij kan soms wat meer in de huishouding doen en jij moet je niet gedragen als zijn moeder, maar jullie zijn de enige die dit van elkaar mogen zeggen.

3. Er is niks meer van jou alleen, alles is nu van jullie samen.

Jullie huis, jullie auto, jullie vis. Bijna niks is meer van jou alleen, maar van jullie samen. Daarnaast moeten jullie ook samen de beslissingen maken over jullie interieur, het avondeten.

4. Er zal geen traditionele rolverdeling zijn. Dit is de 21ste eeuw.

Natuurlijk heb je bepaalde verwachtingen van het samenwonen, maar het zal echt geen jaren vijftig stijl worden. Hij zal soms echt wel schoonmaken en jij kan gewoon de vuilnis buiten zetten.

5. Hij hecht waarde aan andere spullen dan jij.

Hij heeft totaal niks met jouw make-up en snapt echt het probleem niet als je palette met oogschaduw kapot valt, terwijl jij zijn FIFA-verslaving en geschreeuw bij een gemist doelpunt niet kunt rijmen.

6. Je ziet hem ook op zijn slechte momenten.

Dus ook als hij griep heeft en in de watten gelegd wil worden of als hij dronken thuiskomt van een avondje stappen met zijn vrienden en denkt dat de wasbak het toilet is.

7. Je kunt nergens heen als je boos bent.

Natuurlijk kan je naar je ouders, maar dat is niet de oplossing en dat is ook niet zo volwassen, want dit is nu jullie huis. Gelukkig is in liefde en oorlog alles geoorloofd, dus je kunt jezelf gerust opsluiten in de badkamer.

8. Hij komt achter al jouw gekke gewoonte.

Je hangt je kleding op kleur, je hebt een bepaalde manier van handdoeken opvouwen en je deelt de koelkast altijd op dezelfde manier in. Je vindt het fijn als hij helpt, maar je zet alles wel weer op de ‘goede’ manier neer als hij het fout doet.

9. Jullie ontdekken nieuwe dingen die vervelend zijn aan elkaar.

Hij laat bijvoorbeeld de toiletbril standaard omhoog staan en jij steelt altijd al de dekens.

10. Maar ondanks alles zijn jullie een droompaar.

Jullie zijn als Monica en Chandler in ‘Friends’. Jullie hebben zo jullie misverstanden en irritaties, maar jullie zijn het perfecte koppel.