Iedere relatie begint ergens en dus komt er een punt dat je voor het eerst naast elkaar slaapt. Dat klinkt veel leuker en makkelijker dan dat het is. Want tijdens zo’n nacht loop je al gauw tegen een aantal pittige dilemma’s en moeilijkheden aan, zeker als je een moeilijke slaper bent.

1. Oehh hij ligt naast me!

Als deze gedachte door je hoofd spookt is dat een teken dat je hem echt leuk vindt. Bij one night stands of scharrels denk je hier niet over na. Je gaat dan liggen en slaapt meteen. Deze jongen maakt iets bij je los en daarom vind je het alleen al leuk om naast hem te liggen.

2. Laat me nu maar los

Heel lief dat hij van knuffelen houdt en je dus lekker vast wil houden. Maar slapen doe je hoe dan ook alleen. Die arm om je heen voelt dus eerder benauwend dan fijn. Het liefste zou je ook 1 metertje van hem af willen gaan liggen want het is behoorlijk warm.

3. Ik wil niet draaien want dan maak ik hem wakker

Je blijft de hele nacht strak op je rug liggen en ook al jeukt je voet of krijg je kramp in je kuit, er is geen andere optie. Als je draait maak je hem misschien wakker en dat wil je natuurlijk niet.

4. Mijn buik rammelt

Je maag en darmen zijn op dit moment dat heerlijke driegangen diner aan het verwerken. Het is een soort concert waar je niet omheen kunt. Ook nu vrees je dat je hubby door jouw buikgeluiden wakker wordt. Door over je buik te aaien hoop je dat het knorren minder wordt, misschien zo maar even een slokje water drinken.

5. Ik moet naar de wc

Als gevolg van dat driegangen diner moet je heel nodig naar de wc. Maar stel je voor dat hij wakker wordt en dan na je de wc zal betreden. Op dat punt in de relatie zijn jullie echt nog niet beland. Ophouden is ook niet echt een optie want dan lig je hier met een opgezette buik, ook niet echt sexy.

6. Waarom kan ik niet slapen en hij wel?

Op het moment dat jullie ‘weltrusten’ zeiden haalde meneer drie keer adem en sliep ‘ie. Waarom is dat nou altijd hetzelfde? Waarom kunnen jongens gewoon slapen zonder zich ook maar ergens druk om te maken en waarom lig jij hier nog steeds naar het plafond te staren?

7. Wat als ik in slaap val en ga kwijlen?

Je wil er wel een beetje charmant bij liggen als je ligt te slapen. Echt diep slapen gaat dus niet lukken, je wil niet snurken en ook je lichaam moet er nog een beetje florissant uitzien. Bovendien wil je morgen niet wakker worden met de afdruk van het kussen op je gezicht. Zo recht mogelijk blijven liggen dus.

8. Zal ik op de bank gaan liggen?

Het wordt later en later en je realiseert je dat je morgen dikke wallen gaat hebben. Om toch een beetje nachtrust te kunnen pakken overweeg je om op de bank te gaan slapen. Maar wat zeg je dan als hij wakker wordt en die lege plek ziet of je s’ochtends op de bank aantreft?

9. Wat slaapt hij lief!

Omdat je zelf niet kan slapen kijk je regelmatig naast je en smelt je weg. Een beetje stalkerig is het wel, dat je hem ligt te observeren in z’n slaap. Maar ach, je doet het uit liefde.

10. Is het al tijd om op te staan?

Om het kwartier kijk je op de klok, het begint langzaam licht te worden en je vraagt je af hoe laat hij wakker zal worden. Kun je het maken om alvast op te staan en al een ontbijtje te gaan maken. Nu hij nog slaapt heb je wel alle tijd om je haar te fatsoeneren en een ‘I woke up like this’-make-upje aan te brengen. Mannen denken namelijk nog steeds dat wij met gekrulde wimpers en egale huid wakker worden.

Als je je weer op deze gedachtes betrapt de volgende keer dat die leuke jongen naast je ligt dan weet je in ieder geval dat het goed zit. Deze man is een blijvertje!