Je zit heerlijk te genieten op jouw roze wolk in de zevende hemel, maar plots gebeurt er iets waardoor er onweer op komst is. Uiteraard gaat het om iets kleins, want daar gaat het meestal om. Geen zorgen, wij hebben vandaag een aantal gewoontes die jouw relatie verpesten en die je makkelijk kunt veranderen, zonder je echt helemaal aan te passen.

Doe rustig aan

Leef in het nu en niet in de toekomst. Je hoeft niet altijd vooruit te kijken naar wat jullie later zouden kunnen zijn. Het is goed zoals het nu is. Natuurlijk is het maken van plannen erg leuk en zinvol, maar doe het wel rustig aan. Na één maand hoeven jullie echt nog niet samen te gaan wonen.

Stap uit je comfortzone

Natuurlijk is het fijn om zo nu en dan jouw vaste routines te hebben en je hoeft ook echt geen rigoureuze veranderingen te ondergaan. Begin klein, het is misschien leuk om eens bij een ander restaurant te gaan eten, in plaats van altijd bij de sushibar om de hoek. Stap af en toe eens uit je comfortzone.

Ontwikkel jezelf

Het klinkt misschien cliché, maar om je relatie te laten groeien, moet jij zelf ook groeien. Onderneem zelf dingen en blijf jezelf ontwikkelen. Hij of zij is niet degene die jou gelukkig moet maken, jij moet jezelf gelukkig maken en zo kunnen jullie elkaar gelukkig maken.

Sta open voor verandering

Net als dat jij jezelf gaat ontwikkelen, doet de ander dat ook. Je kan niet verwachten dat de ander altijd hetzelfde blijft. Omarm veranderingen en leer elkaar elke dag opnieuw kennen.

Interesseer je in zijn of haar interesses

De hobby van je partner heeft jou misschien nooit echt geïnteresseerd, maar het is belangrijk voor hem of haar. Probeer je te verdiepen in de interesses van de ander en wie weet vind je het nog erg leuk ook.

Waardeer de ander

Na een tijdje kan het gebeuren dat jullie al zo lang bij elkaar zijn, dat je hem of haar voor lief neemt. Het is nooit vanzelfsprekend dat de ander er is, geef hem of haar de waardering die hij of zij verdient.

Wees niet onzeker

Dit is echt een dealbreaker. Wij zijn allemaal wel eens onzeker, maar probeer hier niet op te hameren. Als hij of zij zegt dat je mooi bent, dan is het ontzettend vervelend als je dit gaat ontkennen. De ander meent het, hij of zij is niet voor niets samen met jou. Je bent leuk, neem dat aan.

Focus je op het positieve

Hij of zij doet tientallen fijne dingen voor je, maar vergeet wel altijd de wc-bril naar beneden te zetten. Probeer hier niet een al te groot probleem van te maken. Het is namelijk niet leuk als iemand zoveel fijne dingen voor je doet en jij je alleen maar richt op die wc-bril.

Houd jullie problemen zoveel mogelijk tussen jullie

Jouw beste vriendin en je moeder kun je zo nu en dan wel wat vertellen, maar je hoeft niet de hele wereld te laten weten dat jullie even stroef gaan. Hoe negatiever jij bent over jouw relatie, hoe groter het probleem wordt. Praat het zo snel mogelijk uit, want dan is de lucht geklaard.

Maak hem of haar een prioriteit

Jouw familie en vrienden zijn heel belangrijk en je hoeft er echt niet 24/7 alleen voor je relatie te zijn, maar zorg wel dat hij of zij een prioriteit wordt. Natuurlijk hoef je niet iedere avond met hem of haar uit eten of naar de bioscoop, maar je hoeft ook niet ieder weekend met je vriendinnen naar de club. Vind een compromis.