Het is algemeen bekend dat trends komen en gaan. Het ene moment is iets helemaal ‘trending topic’ en het andere moment heeft niemand er meer oog voor en ligt het jaren in de kast. Vandaag maken jullie opnieuw kennis met 10 dingen die, als jij bent opgegroeid in de jaren 90, waarschijnlijk ook in jouw slaapkamer te vinden waren.

1. Gel pennen

Met of zonder glitters, gelpennen waren de enige pennen die het waard waren om mee te schrijven in het vriendenboekje van je beste vriendinnetje. De voorloper van de Stabilo pen was favoriet bij ieder meisje.

2. Een muur vol met posters van de Spice Girls

Spice Girls

Geen slaapkamer zonder een poster van deze power girls! Iedere week als de Hitkrant op de mat viel, renden wij meisjes naar de deur om de leukste posters te verzamelen van de Spice Girls, Leonardo DiCaprio of de Backstreet Boys zodat we nog meer posters konden plakken aan onze toch al volle muur.

3. Een nep bont fotolijst

Hoe feller de kleur, hoe beter en nog beter als er meerdere fel gekleurde nep bont fotolijstjes naast elkaar stonden met foto’s van je huisdieren en beste vriendinnen.

4. Het gekleurde kralengordijn

Niks zo praktisch als een kralengordijntje voor je kamerdeur. Het had natuurlijk niets te maken met het weren van vliegen, maar alles met het modeshow gevoel dat je kreeg als je door de met kralen bedekte touwen liep.

5. ‘Glow in the dark’ sterren

Aan het plafond of naast de posters op de muur hingen deze lichtgevende sterren, want wat was er leuker dan de sterren zien in je eigen kamer?

6. De ronddraaiende discobal met lichtjes

Discobal

Geen playbackshow of slaapfeestje was hetzelfde zonder deze discobal. De gordijnen sluiten tegen het daglicht, stekker in het stopcontact en de lichtjes dansen door je kamer.

7. De opblaasbare stoel

Opblaasbare stoel

Foto: Amazon

Lekker zitten deed het niet, maar hé, dat nam je voor lief met zo’n gave stoel. Deze stoel, die niet bedoeld was voor in het water, stond op een prominent plekje in jouw met posters en lichtgevende sterren bezaaide kamer.

8. De veerpennen

Nu is het natuurlijk helemaal in om een bontje aan je sleutelbos of tas te dragen, maar vroeger was dit fenomeen al terug te vinden op een pen. In de klas kon je natuurlijk niet aankomen met gel pennen, dus de veerpen a la ‘Clueless’ was een mooi alternatief.

9. De speelgoed telefoon

Nep telefoon

Dit was niet zomaar een speelgoed telefoon, zoals die van plastic met tientallen kleuren en stomme geluidjes van je kleine broertje, maar een ‘echte’ neppe, waarmee je over de straat kon lopen en net kon doen alsof je een echt telefoon gesprek aan het voeren was.

10. De lava lamp

Lavalamp

Als er een item is wat zeker in dit rijtje thuis hoort, dan is het wel de lava lamp. Je kon er uren naar blijven staren in het donker, vanuit je bed.