Heb jij gevoelige ogen, maar wil je toch graag oogmake-up dragen? Lees dan de 10 tips over oogmake-up voor gevoelige ogen. Hiermee kan je mooie ooglooks maken, zonder last te krijgen van geïrriteerde of rode ogen.

Oogmake-up Tips Voor Geïrriteerde Ogen

1. Een Zachte Aanpak

Heb je last van gevoelige ogen? Ga dan extra voorzichtig en zacht te werk. Probeer zo min mogelijk te wrijven bij het aanbrengen van je crème of make-up.

2. Schone kwasten Bij Gevoelige Ogen

Bij oogmake-up voor gevoelige ogen is het extra belangrijk dat je kwasten goed zijn. Vieze kwasten kunnen ervoor zorgen dat je ogen geïrriteerd, of zelfs geïnfecteerd raken.

Maak je kwasten dus regelmatig schoon met een milde shampoo en laat ze vervolgens drogen op een schone handdoek of tissue.

Lees hier meer over kwasten schoonmaken: Make-up Kwasten Schoonmaken

3. Gebruik Geen Oogpotlood Op Je Waterlijn

Gevoelige ogen en oogpotlood op je waterlijn zijn niet zo’n goede combinatie. De kans dat je ogen hierdoor geïrriteerd raken is erg groot. Gebruik je oogpotlood daarom alleen buiten je wimperlijn.

4. Kies De Juiste Mascara Bij Gevoelige Ogen

Er zijn erg veel verschillende mascara´s op de markt en de één gaat beter samen met gevoelige ogen dan de ander. Probeer mascara´s met vezels te vermijden. Dit zijn over het algemeen mascara´s die beloven je wimpers langer te maken.

Deze vezels zorgen al snel voor irritatie doordat ze gemakkelijk in je ogen terecht komen. Mascara´s die volume geven zijn een betere optie. Waterproof mascara kan je ook beter laten staan.

Doordat deze lastiger te verwijderen is, ga je al snel wrijven waardoor je ogen geïrriteerd raken.

5. Gebruik Een Wimperkruller

Soms zijn je ogen zo gevoelig, dat je jouw mascara beter even helemaal over kan slaan. Wil jij je wimpers toch iets verfraaien? Gebruik dan een wimperkruller.

Door het krullende effect krijgen je wimpers optisch meer volume.

6. Gebruik Cream Oogschaduw

Poeder oogschaduws kan gaan brokkelen (ook wel fall-out genoemd). Als dit in je ogen terecht komt, raken ze al snel rood en geïrriteerd. Vooral glitteroogschaduw kan je beter vermijden.

Bij cream oogschaduw heb je geen last van fall-out, waardoor deze oogschaduw de ideale oogmake-up voor gevoelige ogen zijn.

7. Probeer Verschillende Merken Oogmake-up Bij Gevoelige Ogen

Er is verschillende oogmake-up voor gevoelige ogen te vinden. Probeer gewoon verschillende merken uit om erachter te komen welk merk goed bij jou past. Wat voor de een werkt, hoeft niet per se ook voor de ander te werken.

8. Het Gebruiken Van Oogdruppels

Gebruik je oogdruppels? Breng deze dan niet net voordat je met je make-up begint aan. Zorg ervoor dat er minstens een half uur tussen zit.

Anders zullen je ogen nog gevoeliger en misschien wat waterig zijn, wat natuurlijk niet zo’n goede combinatie is met je oogmake-up.

9. Houd Je Aan De Houdbaarheidsdatum Van Oogmake-up

Lang niet iedereen let er op, maar ook oogmake-up heeft een houdbaarheidsdatum. Er staat op de verpakking aangegeven hoeveel maanden het make-up product na het openen houdbaar blijft.

Als je gevoelige ogen hebt, is het verstandig je hier aan te houden en de make-up te weg te gooien als het daar tijd voor is. Als je dit niet doet, kunnen je ogen geïrriteerd raken door de bacteriën in de make-up.

10. Verwijder Je Oogmake-up

Je make-up goed verwijderen is voor iedereen belangrijk, maar nog net iets belangrijker voor degenen die last hebben van gevoelige ogen. Kies voor een milde oogmake-up reiniger en probeer niet te wrijven.