Is skydiven niet jouw ding? Krijg je al buikpijn enkel bij de gedachte dat je van een klif moet springen? Je bucket list hoeft helemaal geen opsomming van spectaculaire activiteiten te zijn. Mocht je niets hebben om af te strepen dan helpen wij je graag met wat ideeën.

1. Leer surfen

Surfen

Leren surfen is moeilijk. Maar als het eenmaal lukt zó gaaf. Je hoeft niet eens naar het buitenland; ook in Nederland zijn tegenwoordig veel surfscholen te vinden.

2. Bezoek een vet festival

Coachella

Coachella staat al jaren op mijn lijstje, maar uiteraard kun je het ook wat dichter bij huis zoeken. Denk aan Sziget in Boedapest, Tomorrowland in België of blijf lekker in Nederland en ga naar PinkPop.

3. Leer een nieuwe taal

Spanje

Een extra taal spreken is altijd mooi meegenomen. Leer bijvoorbeeld Spaans in Spanje. Aangezien Spaans wereldtaal nummer 3 is (466 miljoen sprekers!), zit je hiermee zeker goed. Volg een taalcursus op Ibiza, in Valencia of Malaga; Het nuttige met het aangename verenigen.

4. Ga gokken in Vegas

Gokken in Las Vegas

Vegas brengt het ondeugende kind in je boven. Het is de ‘place to be’ voor plezier zonder restricties. What happens in Vegas, stays in Vegas!

5. Koop een polaroid camera

Polaroid camera

Maak vanaf nu elke dag, elke week of elke maand een nieuwe bijzondere, mooie, spontane of gekke foto. Heerlijk om later terug te kijken en herinneringen op te halen.

6. Leer breien

Wollen sjaal

Er is niets truttigs aan breien. Breien is hip. Breien is rustgevend. Mooi meegenomen dat breisels ook deze winter niet in je collectie mogen ontbreken. Kun je zelf aan de slag met die warme, dikke, handmade sjaal.

7. Sterren kijken

Sterren

Niets zo relaxed als sterren kijken. In principe kun je natuurlijk vanuit je tuintje of vanaf je balkon al naar de sterren kijken, maar voor de mooiste sterrenhemel moet je jezelf echt naar een specifiekere plek verplaatsen. De helderste hemel zie je daar waar weinig luchtvervuiling is. In Wales en Frankrijk heb je perfecte spots, maar ook in Nederland hebben we zo’n perfecte plek. Google maar eens op Boschplaat-Terschelling.

8. Bezoek elke maand één Nederlandse hoofdstad

Amsterdam

12 maanden, 12 hoofdsteden. Red je dus makkelijk binnen een jaar. Bezoek musea, geniet van plaatselijke delicatessen, shop er op los en ontdek de Nederlandse cultuur.

9. Reis door Europa met de trein

Reizen met de trein

Je kunt alleen gaan en allerlei nieuwe mensen leren kennen, maar kunt ook je vriend meenemen. Single? Een trip door Europa met vriendinnen is een ervaring om nooit meer te vergeten.

10. Trouwjurken passen

Trouwjurk passen

Oké, oké… je kunt niet zomaar een bruidsmodezaak binnenlopen om jurken te passen. Dit punt op je bucket list moet je dus even voorbereiden. Doe alsof je gaat trouwen, maak een afspraak en neem een vriendin mee. Laat je lekker in de watten leggen en kies stiekem alvast jouw droomjurk uit voor dé grote dag.