Ben jij nog niet overgestapt op LED verlichting? Dan is het de hoogste tijd om je eens te verdiepen in deze moderne vorm van verlichting. Het maakt niet uit of je student bent of met een gezin in een groot huis woont – iedereen kan genieten van de voordelen van LED lampen. Om je te overtuigen, hebben we 10 redenen om over te stappen voor je op een rij gezet.

1. Energiezuinig

Het energieverbruik is een van de belangrijkste redenen om over te stappen. Een LED lamp is namelijk veel zuiniger dan een traditionele gloeilamp. Gemiddeld kun je 50% tot zelfs 70% besparen. En dit verschil ga je zeker op een positieve manier terugzien op de energierekening. Jouw energiekosten gaan omlaag en je hebt de aanschafprijs van een nieuwe LED lamp zo weer terugverdiend.

2. Milieuvriendelijk

Het besparen van energie is natuurlijk niet alleen leuk voor je eigen portemonnee, maar ook veel beter voor het milieu. Daarnaast kan een LED lamp in de meeste gevallen gerecycled worden. Ook dit maakt LED verlichting een duurzame en natuurvriendelijke keuze.

3. Lange levensduur

Het is je misschien wel opgevallen dat LED lampen vaak meer kosten dan gloeilampen. Door je energiebesparing heb je deze investering er zo weer uit. Zeker als je nagaat hoe lang je plezier hebt van één LED lamp. LED verlichting gaat veel langer mee dan andere vormen van verlichting. Ter vergelijking: een gloeilamp heeft gemiddeld 1.000 branduren en een LED lamp kan een levensduur hebben van maar liefst 20.000 branduren. Het is dus een voordelige investering voor de lange termijn.

4. Gemakkelijk te vervangen

Een LED lamp met retrofit design past in bijna alle gevallen op de huidige lampen in je huis. Je hoeft de armaturen niet aan te passen en ook geen nieuwe aan te schaffen.

5. Stoot geen hitte uit

Je hoeft niet bang te zijn om je te branden aan hete LED lampen. Ze stoten namelijk geen hitte uit en zijn hierdoor erg veilig.

6. Geen oplaadtijd

LED verlichting brandt direct op volle sterkte zodra je het aanzet. In tegenstelling tot spaarlampen hebben LED lampen dus geen oplaadtijd.

7. Flikkert niet

Flikkert niet

Heb je ook zo’n hekel aan flikkerende verlichting in je thuiskantoor? Met LED verlichting is dit probleem verleden tijd.

8. Verschillende lichtkleuren

LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en lichtkleuren. Van helder wit tot een warme kleurtemperatuur.

9. Geschikt voor buiten

Er zijn waterdichte LED lampen verkrijgbaar die je kunt gebruiken als buitenverlichting.

10. Dimbaar

Met een speciale dimmer kun je de lichtintensiteit van bepaalde LED lampen aanpassen van fel naar zachte sfeerverlichting.