Er zijn veel schitterende steden, er zijn nog meer lelijke steden én er zijn opwindende steden. Dit zijn de bestemmingen die voor zoveel enthousiasme zorgen dat alleen de gedachte eraan al zorgt voor complete extase. Het zijn de grote steden die zichzelf verkopen als intense ervaring, een belevenis om nooit meer te vergeten en die nooit falen in het waarmaken van verwachtingen. Wil jij naar zo’n opwindende stad? Hier moet je heen:

1. New York

Niemand kan ontkennen dat dit dé hoofdstad van de wereld is. Miljoenen dromen ervan om hier te wonen, nog meer mensen willen deze stad in elk geval één keer in hun leven bezoeken.

De lichten op Broadway en Times Square laten je geloven dat dit het centrum van de wereld is en nodigen je uit alles te beleven wat de stad te bieden heeft; van shoppen tot non-stop eten en alles er tussenin.

2. Londen

De onofficiële hoofdstad van Europa koestert haar historische nalatenschap maar blijft zichzelf continue ontwikkelen. Het is een van ’s werelds meest ondergewaardeerde steden, want waar je de spectaculairste kunst kunt bewonderen blijft de grootste attractie shoppen. Welke andere wereldstad kan bezoekers dagenlang trakteren op regen en hen toch het verlangen geven steeds weer terug te willen keren?

3. Las Vegas

Bezoek je Vegas, bezoek je een pretpark. Vegas brengt het ondeugende kind in je boven. Het is ‘the place to be’ voor plezier zonder restricties. What happens in Vegas, stays in Vegas is wat iedereen wil geloven. De waarheid is dat dit een stad vol decadentie is. En laat dat nu precies de aantrekkingskracht zijn…

4. Miami

’s Werelds grootste party-stad bezoek je om puur plezier te beleven. Ondanks meer dan voldoende culturele attracties en schitterende architectuur beland je hoogstwaarschijnlijk toch op het strand, in (of op..?) de hotelbar of in één van de vele zwembaden. Zien en gezien worden is het motto, met exhibitionisme als grootste attractie.

5. Los Angeles

De allure van de stad is voldoende om van L.A. een droomstad te maken. Het is misschien niet de meest mooie stad, maar wel bij uitstek dé stad om je te laten verwennen; van de bar tot het strand, tot Beverly Hills shopping. Waan je voor even een celebrity.

6. Barcelona

Van havenstad naar wereldstad in iets meer dan tien jaar. Barcelona is een dynamische mix van het stadsleven en het leven in een vakantieoord. De stad biedt je de mogelijkheid te genieten van cultuur, architectuur en heel veel lekker eten. Van alles meer dan genoeg om een must-go city te zijn.

7. Dubai

Ook al groeit de concurrentie, Dubai is dé onverslaanbare over-the-top-mega-stad. Je moet hier zijn geweest om het allemaal te kunnen geloven. Dubai biedt een complete beleving; van skiën tot shoppen, van woestijn tot weelderige luxe. Iedereen praat over Dubai.

8. Parijs

La Ville D’amour – The City of love; de meest bezochte stad ter wereld. En niet voor niets!        Je ziet perfectie wanneer je over de grote boulevards loopt, shopt in de beste boetieks, drinkt koffie in legendarische cafés en ervaart de romantiek. Parijs is alles wat je wilt ervaren en nog veel meer.

9. Rio de Janeiro

Het zand van de Copacabana is genoeg om jouw lichaamstemperatuur te doen stijgen. Je doet mee met de locals door weinig kleding te dragen en veel lichaam te showen. Life’s a beach in Rio; er is geen enkele andere stad als deze!

10. Bangkok

Heeft een wat smoezelige reputatie, wat juist zorgt voor fascinatie. Een stad vol contrasten, waar men blijft hangen in eeuwige tradities maar tegelijkertijd enorm verwesterd. De stad nodigt uit tot ontdekken. Iedereen geniet van de overvloed aan bezienswaardigheden, de uitzichten en de typische ‘geuren’ op straat. Bangkok maakt alle verwachtingen waar en is hiermee een van de meest bezochte steden binnen Azië.