Ben jij langer dan je vriendinnen en draag je geen hakken omdat je anders overal bovenuit steekt? Dan kunnen we wel vaststellen dat je een lange vrouw bent. In dit artikel vind je een lijstje met herkenbare dingen voor lange vrouwen. Als jij een lange vrouw bent, is de kans dan ook groot dat je jezelf in veel van onderstaande dingen herkent.  

1. De welbekende vraag

Je ziet ‘m al aankomen: de welbekende vraag als je lang bent. Deze luidt als volgt: hoe lang ben je? Als lange vrouw heb je deze ongetwijfeld al vaak moeten beantwoorden. Leuk is het echter niet altijd. Jij vraagt toch ook niet aan kleinere personen hoe klein ze zijn, of hoeveel iemand weegt? 

2. Kleding voor een lange vrouw is te kort

Misschien wel het grootste nadeel van lang zijn: veel kleding is te kort. Denk maar eens aan broeken of een winterjas voor een lange vrouw. Er is bijna geen enkele broek die tot de grond komt als je lang bent. Mode voor lange vrouwen kan daarom best lastig zijn. Niet alleen zijn broeken vaak te kort, denk ook maar eens aan een jurk. Een maxi-jurk bij lange vrouwen wordt al snel een veel korter model en ga zo maar door. Kleding kopen voor lange vrouwen is dus makkelijker gezegd dan gedaan. Het is altijd even flink zoeken voordat je iets hebt gevonden dat goed past. Dit maakt het online bestellen van kleding ook ontzettend lastig. Fysiek winkelen heeft daarom vaak de voorkeur voor lange vrouwen. Als je zelf lang bent, zal je dit vast en zeker herkennen. 

3. Speel je basketbal of volleybal?

Als je lang bent, is de kans groot dat je deze vraag wel eens voor je kiezen hebt gekregen. We moeten toegeven dat lang zijn een groot voordeel is bij deze twee sporten, maar zo vanzelfsprekend is het nu ook weer niet dat een lang persoon gelijk aan basketbal of volleybal doet.  

4. Volgens anderen loop je te snel 

Als je lang bent en met anderen op pad gaat heb je vast wel eens aangehoord dat je te snel loopt. Echter kun je hier maar weinig aan doen met jouw lange benen. Als jij lang bent kan het juist een flinke ergernis zijn dat anderen volgens jou zo langzaam lopen.

5. Op de foto gaan

Een foto met al je vriendinnen? Leuk! Echter kan het voor lange vrouwen een ramp zijn om op de foto te gaan. Ten eerste steek je overal bovenuit en moet je ook altijd achteraan staan op de foto, anders belemmer je het zicht voor de anderen. 

6. Je hoofd stoten

Tja, het is nu eenmaal zo dat als je lang bent je meer kans hebt om je hoofd te stoten. Dit zal je dan ook vast wel herkennen als je lang bent. Of het nou tegen een kast, deur of iets anders is: het blijft vervelend. 

7. Hoge hakken is een no-go

Bij een mooie outfit staan hoge hakken natuurlijk ontzettend leuk. Als je echt lang bent kan dit echter een no-go zijn. Je bent zelf al lang en met hoge hakken nóg een stuk langer. Zo steek je overal bovenuit en dit is niet altijd fijn. Ben je lang maar houd je ook ontzettend van hakken? Dan is het aan te raden om voor een niet zo grote hak te gaan. Zo kun je toch nog op hakken lopen zonder dat jouw lengte echt te extreem wordt. 

8. Je kunt overal bij

Uiteraard heeft lang zijn ook een groot voordeel: je kunt overal bij. Of je nou bij de bovenste plank van je kast moet zijn of iets moet ophangen: met jouw lengte is dit geen enkel probleem. Dit bespaart je weer de tijd en moeite om een kruk te pakken. 

9. Verkeerde maat

Als je lang bent is het je vast wel eens overkomen dat anderen de verkeerde kledingmaat bij jouw schatten. Oftewel, vaak verwachten mensen een XL. Echter klopt hier in veel gevallen helemaal niets van. Je kunt dan wel lang zijn, maar dat betekent niet direct dat je ook die maat in de breedte nodig hebt. Kleding krijgen van anderen is dan ook vaak geen succes, want anderen schijnen het schatten van een maat van een lange vrouw nogal lastig te vinden. We moeten toegeven dat dit niet heel gek is, want mode voor de lange vrouw is lastig te vinden.

10. Geklaag over jouw lengte

Als je lang bent heb je vast wel eens te maken gehad met mensen die klagen over je lengte. Bijvoorbeeld bij een concert of in de bioscoop. Mensen geven dan als reden dat jij het zicht belemmert door jouw lengte. Echter kan je hier vrij weinig aan doen, maar vervelend is het wel om dat geklaag steeds aan te horen.