Er zijn tientallen make-up hacks te vinden op YouTube, de één nog vreemder dan de ander, maar soms is het beter om gewoon het product te gebruiken waarvoor het is bedoeld en terug te gaan naar de basis. Maar hoe weet je, na alle informatie die je krijgt, wat feit en wat fabel is? Dat vertellen wij jou in dit artikel.

1. Foundation kun je het beste testen op je pols

Fabel. De kleur van je huid is niet overal gelijk. De huid op je pols in vaak lichter, dan de huid op je gezicht. Je pols en gezicht verschillen onder andere in vettigheid en roodheid en dat zorgt ervoor dat de kleur van foundation niet tot zijn recht komt op je pols. Het beste kun je de foundation dus aanbrengen op de huid van je gezicht en bekijken in verschillend licht.

2. Je moet om het half jaar je deodorant vervangen

Fabel. Deodorant kun je heel lang bewaren en dan doet het nog wat het moet doen. Gelukkig, je kunt jouw stinkende oksels gewoon te lijf gaan met jouw jaar oude deodorant bus.

3. Je mascara borstel bewegen in de tube is niet goed

Feit. Naar, maar waar. Het is niet goed om je mascara veel en vaak heen en weer te bewegen in de tube. Het is niet alleen slecht voor je borsteltje, maar er komen ook lucht en bacteriën in de tube en dat wil je natuurlijk niet.

4. Reinigingsdoekjes maken je gezicht goed schoon

Fabel. Wij begrijpen heel goed dat je ‘s avonds geen zin hebt om alles er uitgebreid af te halen, maar dit kun je beter wel doen, want er blijft op deze manier veel make-up op je gezicht achter. Gebruik watjes, water en een goede reinigingscrème en zorg ervoor dat alle make-up van je gezicht is voordat je gaat slapen.

5. Je moet mascara om de twee tot drie maanden opnieuw kopen

Feit. Nu hopen jullie natuurlijk dat je er langer mee kunt doen, maar helaas; mascara moet eigenlijk binnen acht weken worden vervangen voor een nieuw exemplaar. Oog make-up is nu eenmaal een ‘tricky business’, want voor je het weet heb je infecties. Wees dus slim en vervang je tube op tijd.

6. Poeder make-up kun je één tot twee jaar bewaren

Feit. Omdat poeder normaal gesproken niet bij je ogen in de buurt komt, is het meestal langer houdbaar dan bijvoorbeeld mascara, er is namelijk een kleine kans op infecties. Houd je natuurlijk wel aan de uiterste houdbaarheidsdatum, want je wil natuurlijk geen rode uitslag of bultjes krijgen.

7. Lipgloss en lipbalsem gaan niet over datum

Fabel. Lipgloss is wel langer houdbaar dan mascara, maar moet wel eerder de deur uit dan onze poeders. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar ook lippenbalsem heeft niet het eeuwige leven. Doordat je steeds je vinger of je mond erlangs haalt is het zeer vatbaar voor bacteriën. Zodra je gloss of balsem een raar geurtje begint te krijgen, weet je dat het tijd is om afscheid te nemen.

8. Je moet nooit de haartjes boven je wenkbrauw weghalen

Fabel. Gelukkig is dit een fabel, het is zelfs beter om ook af en toe een haartje weg te halen boven je wenkbrauw, want we willen natuurlijk geen wilde bos boven de ogen en een ‘on fleek’-look aan de onderkant.

9. Je moet concealer aanbrengen voordat je foundation aanbrengt

Fabel. Het is zelfs andersom. Je kunt veel beter eerst foundation aanbrengen en dan concealer. Nadat je foundation hebt gebruikt, zie je namelijk precies welk deel van je gezicht wat extra aandacht nodig heeft en dit is het moment dat concealer om de hoek komt. Breng licht wat concealer aan op de vervelende plekjes en je krijgt een veel egaler gezichtje.

10. Vaak droogshampoo gebruiken is niet goed voor je haar

Feit. Droogshampoo is niet goed voor je hoofdhuid, omdat het, vuil en olie niet verwijderd, maar verbergt. Af en toe een droogshampoo gebruiken is geen probleem, maar doe het maximaal één keer per week.