Kleding vinden die goed past en mooi staat, kan een flinke uitdaging zijn als je een grote cupmaat hebt. Daarom hebben wij 12 kledingtips voor grote borsten voor je op een rijtje gezet.

Met deze tips voor dames met een volle boezem zie je er op je best uit.

Kledingadvies Voor Vrouwen Met Grote Borsten

Tip 1: Draag De Juiste Bh

Een geslaagde outfit voor een grote boezem begint bij de juiste bh. Een goedpassende bh die voldoende steun biedt, laat je kleding er mooier uitzien. Ook voorkomt het dat je last krijgt van je schouders.

Ga daarom naar een lingeriespeciaalzaak en laat je adviseren over welke bh het beste bij jou past.

Tip 2: Overweeg Een Minimizer Bh

Wil je jouw grote borsten wat kleiner laten lijken? Dan is een minimizer bh een goede optie. Een minimizer bh heeft precies het tegenovergestelde effect van een push-up bh: het laat je borsten kleiner lijken.

Door de speciale vorm, kan een minimizer bh je borsten optisch een cupmaat kleiner maken.

Tip 3: Driekwart Mouwen

De lengte van je mouwen heeft veel invloed op hoe groot je boezem eruit ziet. Mouwloze tops of shirts met korte mouwen laten je borsten groter lijken.

Shirts met driekwart mouwen laten je borsten juist wat kleiner lijken.

Tip 4: Kies Voor Brede Schouderbanden

Kies je toch voor een mouwloos shirt of een mouwloze jurk? Ga dan in ieder geval voor brede schouderbanden. Deze zitten steviger en maken je borsten optisch wat kleiner.

Ook bedekken brede schouderbanden netjes je bh bandjes, die bij grote cupmaten vaak breder zijn om voldoende steun te bieden.

Tip 5: Draag Geen Overdreven Wijde Kleding

Als je niet wilt dat je grote boezem opvalt, ben je misschien geneigd om voor wijde kleding te kiezen. Dit laat je er echter al snel dikker uitzien.

Blouses en tops die wijd zijn van boven, maar wel een smalle taille hebben, flatteren je figuur juist wel. Voor blouses die speciaal ontwikkeld zijn vrouwen met een grotere cupmaat kun je terecht bij Abigail Woods.

Een tailleriem kan ook een goed idee zijn, al moet je hierbij wel uitkijken dat de riem je boezem niet groter laat lijken.

Tip 6: Kies De Juiste Neklijn

De neklijn van je trui of jurk heeft een enorme invloed op hoe groot of klein je borsten eruitzien. Hoge neklijnen en coltruien kunnen je borsten enorm laten lijken. Ook een ronde neklijn is geen goede keuze als je grote borsten hebt.

Kies in plaats daarvan voor een sierlijke V-hals, een vierkante neklijn of voor een sjaalkraag.

Door wat huid te laten zien, lijkt je bovenlichaam langer en je boezem kleiner.

Tip 7: Kies Voor Wikkeljurken En -Tops

Bij tips voor een volle boezem mag deze tip zeker niet ontbreken. Wikkeljurken en wikkeltops zijn een perfecte match met grote borsten. Deze leggen het accent namelijk op je middel in plaats van op je borsten.

Bovendien hebben wikkeljurken en –tops een flatterende V-hals.

Tip 8: Draag Geen Haltertops

Haltertops zijn een echte afrader voor dames met een grote cupmaat. Ze laten je borsten extra opvallen. Ook zijn je bh bandjes bij deze tops goed zichtbaar.

Het is namelijk lastig om een strapless bh te vinden die voldoende ondersteuning biedt voor een volle boezem.

Tip 9: Geen Glans En Glitter

Tenzij je de aandacht juist graag op je grote boezem wilt vestigen, kan je beter geen glanzende tops of tops met glitters, glanzende kraaltjes of lovertjes dragen.

Deze laten je borsten namelijk extra groot lijken.

Tip 10: Vermijd Grof Gebreide Truien

Het is heel simpel: hoe grover het materiaal van je kleding, hoe groter je borsten eruit zien. Vermijd daarom grof gebreide truien en vesten.

Tip 11: Ga Voor Verticale Of Diagonale Lijnen

Verticale en diagonale lijnen laten je er langer uitzien en laten je borsten kleiner lijken. Tops en jurkjes met deze lijnen zijn daarom aanraders.

Horizontale lijnen kan je beter niet dragen, deze laten je borsten er juist groter uitzien.

Tip 12: De Juiste Ketting

Niet alleen je kleding is belangrijk, ook je sieraden hebben invloed op hoe groot of klein je boezem eruitziet.

De belangrijkste sieradentip voor een volle boezem is om voor een ketting te kiezen die kort is.

Vermijd kettingen die precies op je boezem uitkomen. Dit ziet er niet mooi uit en met een beetje pech verdwijnt je ketting ook telkens in de decolleté.

Lange kettingen blijven vaak weer niet mooi in het midden hangen als je grote borsten hebt. Ga daarom voor korte statement kettingen.