Het is heel fijn als je af en toe een paar dagen vrij bent, maar soms komt het dan ook voor dat je je gigantisch verveelt en geen idee hebt wat je kan doen. Gelukkig kun je met vrije simpele dingen ervoor zorgen dat je jezelf toch weer weet te vermaken. Wij hebben dus een lijstje gemaakt van dingen om te doen als je je verveelt! Lees ze hieronder.

1. Maak een wandeling

Niets is fijner dan even de natuur in te gaan als het lekker weer is. Die wind door je haren, de zon op je gezicht en de rust doen je vaak goed. Laat je telefoon dus thuis en ga lekker een stuk wandelen. Wedden dat jij de prachtige natuur gaat observeren en na de tijd weer opgeladen bent?

2. Ga erop uit met je fotocamera

Je kan natuurlijk naar een mooie locatie rijden met de auto als je een rijbewijs hebt, maar je kan ook vlak bij huis de natuur in gaan of een stukje gaan fietsen. Neem dan vooral je fotocamera mee als je die hebt en schiet prachtige plaatjes! Op deze manier kan je meteen je fotografie skills verbeteren en kun je nog lang nagenieten van de mooie foto’s.

3. Organiseer je kledingkast

Dit is zo’n ding die je al snel vergeet op momenten dat je druk bent. Maar een georganiseerde kledingkast voelt natuurlijk veel prettiger aan dan een kledingkast die zo overvol is dat je kleding letterlijk op je afkomt. Begin met iets kleins, zoals de sokkenmand. Als je de flow eenmaal te pakken hebt, kun je verder met de rest.

4. Ruim je kamer op

Als je je kledingkast gedaan hebt en je hebt nog tijd over, kun je net zo goed meteen doorgaan met de gehele slaapkamer. Maak alles schoon en zorg ervoor dat alles weer een stukje netter wordt. Dit geeft je ook meteen een rustiger gevoel in je hoofd.

5. Ga naar de sportschool

Het is zonde als je een sportschoolabonnement hebt, ervoor betaald maar er niks mee doet. Over het algemeen stellen we een bezoek aan de sportschool het liefst zo lang mogelijk uit, maar sporten werkt juist heel goed tegen verveling. Je hebt wat te doen en bent ook nog eens gezond bezig! En geloof ons: na het bezoek aan de sportschool, voel jij je meteen een stuk beter!

6. Draai een wasje

Ook dit is zo’n dingetje die je vergeet wanneer je druk bent. Je hebt dan waarschijnlijk ook een grote berg met vieze was ergens in huis waarvan dit het ideale moment is om dat weg te werken. Het is misschien niet het leukste klusje om te doen, maar het is wel weer fijn om na de tijd schone kleding in je kast te hebben liggen. Ennn… Je hoeft niet meer tegen die berg met was aan te kijken ?.

draai een wasje

7. Maak het huis schoon

Kan je huis wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken? Benut de tijd waarin je je verveelt dan goed door even rond te gaan met de stofzuiger en haal ook meteen een dweil door je huis. Hierna ruikt alles weer heerlijk fris en hoef je de eerste dagen ook niet meer schoon te maken.

8. Schoon je mail op

Niets is irritanter dan nieuwsbrieven krijgen van dingen waar je eigenlijk niet eens in geïnteresseerd bent. Pak daarom je laptop erbij en meld je meteen af bij nieuwsbrieven die je niet leest. En als je toch bezig bent: beantwoord dan meteen mailtjes die nog moeten en verwijder oude mails. Hierna hou je een overzichtelijke inbox over!

9. Ga gezellig de stad in met een vriendin

Is het een mooie dag en heb je geen zin om thuis te zitten? Ga dan lekker naar buiten! Vraag een vriendin mee en ga gezellig samen naar de stad. Shoppen is altijd leuk en als het warm genoeg is, kan je misschien ook wel een drankje op het terras doen.

10. Ga langs bij een vriendin die je lang niet hebt gezien

Heb je al een tijdje een vriendin niet meer gesproken door omstandigheden? Dan is dit het juiste moment om haar op te bellen en te vragen of je langs kan komen. Zeker weten dat zij het hartstikke leuk vindt dat je haar belt! De tijd vliegt voorbij en na de tijd heb je een voldaan gevoel!

11. Update je CV

Ook als je niet op zoek bent naar een nieuwe baan, is het belangrijk om je CV zo nu en dan bij te werken. Dit moet natuurlijk wel up-to-date zijn en volledig kloppen.

12. Maak een moodboard

In iedereen schuilt wel een creatieveling, dus ook in jou! Ga op zoek naar een stapel oude magazines en knip daar alles uit wat je mooi vindt. Vaak staan er in magazines wel inspirerende quotes die altijd nog weer van toepassing kunnen komen. Heb je genoeg dingen verzameld? Plak deze dan op een groot doek en zet deze vervolgens op een plek neer waar je vaak komt.

13. Stel een bucketlist samen

Je hebt vast wel dromen of bepaalde dingen die je echt een keer wil doen in je leven. En het mooiste is als je van deze dingen waarheid kan maken toch? Stel daarom een bucketlist samen van dingen die je leuk lijken, reizen die je nog wil maken, activiteiten die je echt nog moet doen, enzovoorts. Dit zou je eventueel ook met je vriend of vriendinnen kunnen doen!

creatief

14. Ga iets creatiefs doen

Wil je echt even ontspannen? Ga dan tekenen of schilderen. Pak alle spullen die je hiervoor nodig hebt en ga aan de slag. Heb je niet meteen een idee? Maakt niet uit, dat komt namelijk vanzelf. Geef jezelf de tijd. Misschien wordt dit wel een nieuwe hobby van je!

15. Me-time

Na een hele drukke en stressvolle periode is het wel even fijn om echt de tijd voor jezelf te nemen. Neem dus lekker een ontspannen bad en geef je lichaam de juiste verzorging. Na het bad zou je eventueel ook nog een gezichtsmasker aan kunnen brengen. Is je vriend thuis? Vraag dan heel lief of hij je een massage wil geven. Dat heb je namelijk wel verdiend!

16. Doe een powernapje

Volgens onderzoek is het goed om tussen de middag even een powernapje te doen, dus waarom ook niet? Zo breek je een beetje de dag als je je verveelt en ben je daarna voor de overige uren weer fit! En wat bijslapen kan natuurlijk nooit kwaad.

17. Laat je inspireren op Pinterest

Pinterest staat vol lekkere recepten, leuke dingen om te maken en de tofste outfits. Dus mocht je nog inspiratie zoeken voor één van deze dingen, neus dan lekker even rond op Pinterest. Geloof ons: je bent zo een paar uur verder!

18. Ga je kamer herinrichten

Heb je al een tijdje je kamer niet meer anders ingericht en vind je het nu toch wel weer een keer tijd worden voor verandering? Waar wacht je dan op? Ga aan de slag en zet al je meubels en accessoires op een andere plek neer. Zo lijkt het net alsof je een nieuwe kamer hebt!

19. Was je ramen

Je ramen kunnen zeker ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken en aangezien je vandaag toch al zoveel hebt schoongemaakt, kan dit er ook nog wel even bij. Waarschijnlijk is het alweer een tijdje geleden sinds jij voor het laatst je ramen schoon hebt gemaakt, dus maak gebruik van je verveling.

bakken

20. Ga iets lekkers bakken

Het is altijd leuk om nieuwe recepten te proberen en te kijken hoe die uitpakken. Pak dus alles wat je nodig hebt en verplaats je naar de keuken. Zo heb je vanavond wat lekkers bij de koffie en je maakt de anderen in huis er ook blij mee!

 

21. Leer een nieuwe taal

Heb je altijd al een nieuwe taal willen leren? Dan is zo’n dag waarop je je verveelt de ultieme uitkomst! Het duurt waarschijnlijk wel even voordat je de nieuwe taal onder de knie hebt, maar deze dag is een goed begin.

22. Blader door oude fotoboeken

Och die nostalgie van vroeger. Niets is heerlijker dan een middagje op de bank door te brengen en oude fotoboeken door te bladeren toch? Dan komen alle herinneringen van vroeger weer naar boven en wordt je meteen weer een stuk vrolijker!

23. Lees een boek

Vooral wanneer je erg stressvol bent en je hoofd vol gedachten zit, is het fijn om je even in een andere wereld te wanen door middel van en boek. Zo kan je lekker ontspannen en heb je ook een goed excuus om dat boek niet langer meer te laten verstoffen in de kast. Geen inspiratie? Kijk dan eens tussen deze lijst!

24. Plan je volgende reis

Wil je er binnenkort graag even tussenuit? Zoek dan alvast naar een leuke bestemming en boek het hotel. Ook is het leuk om meteen wat informatie over de bestemming op te zoeken, zodat je een lijstje kan maken van dingen die jij wilt doen of wilt zien tijdens die trip!

 

25. Begin met yoga

Ben je niet bekend met yoga? Kijk dan wat tutorials op YouTube of meld je aan bij een speciale yogaklas. Yoga is een hele goede manier om je te ontspannen en is ook goed voor je lichaam. En het is ook een goede oplossing om jezelf af te leiden!