Als Nederlander leer je op vroege leeftijd al fietsen. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddelde Nederlandse huishouden drie fietsen heeft. Nederlanders fietsen bij elkaar zo’n 15 miljard kilometer per jaar en dat is ook niet zo gek. Vanwege het ‘platte’ landschap en de kwalitatieve fietspaden, kun je in Nederland met de fiets bijna overal komen, zelfs als je fysiek iets minder sterk bent. Ben jij opzoek naar een leuke activiteit met vriendinnen? Pak dan de fiets en rij een van deze leuke fietsroutes in Nederland! Zorg er wel voor dat je fiets in een goede staat verkeert en dat je een fietsverzekering afsluit. Want een ongeluk zit in een klein hoekje!

leuke routes om met vriendinnen te fietsen

De Bekendelleroute

Deze prachtige fietsroute vertrekt vanaf Aalten en brengt je door de Gelderse Achterhoek. De route loopt dwars door een uniek natuurgebied met prachtige bossen. Onderweg zal je pittoreske dorpjes tegenkomen als het bekende Bredevoort waar je een heerlijk koud én welverdiend wijntje kunt drinken. De route is in totaal 33 kilometer lang. Bekijk deze fietsroute hier.

Fietsroute Onder Leeuwarden

Leeuwarden is een historische stad in het noorden van het land. De stad mag dan wel een ‘duf’ image hebben, maar het tegendeel is waar. In Leeuwarden bruist het van de activiteiten. Beklim bijvoorbeeld de Oldehove. Het was de bedoeling dat deze kerktoren hoger dan de Utrechtse Domtoren zou worden, maar na 10 meter, begon de toren aal te verzakken. Daarom is de toren scheef én krom. De fietsroute is in totaal 59 kilometer lang. Bekijk de fietsroute hier.

fietsroute leeuwarden

Lees ook: Take care of your hair in de zomer met deze tips!

Fietsroute voor Gooische Vrouwen

Hebben jij en je vriendinnen zich altijd al eens in de wereld van de miljonairs willen wanen? Dan is de fietsroute voor ‘Gooische Vrouwen’ echt wat voor jullie. Deze fietsroute brengt je door het Gooi, langs plaatsen als Blaricum en Laren. Kijk je ogen uit en bewonder de mooie sportbolides en indrukwekkende villa’s, terwijl je op de fiets door dit mooie groene gebied rijdt. Houden jullie van shoppen? Dan is deze fietsroute ook ideaal. De Gooische Vrouwen route brengt jullie namelijk ook langs de winkelstad Hilversum. Deze fietsroute is 34 kilometer lang. Bekijk de fietsroute hier.

Wat vind jij de mooiste streek in Nederland om doorheen te fietsen? Laat het ons weten in de comments hieronder!