Bij de aankleding van je huiskamer is het leuk om te kijken welke spullen goed bij het interieur staan. Wat is jouw smaak en wat past goed bij de rest van je inrichting? Maar wist je dat jouw aankleding ook nog eens een heel positief effect op je energierekening kan hebben? En dat al met een paar kleine toevoegingen. Wij zetten er drie voor je onder elkaar:

  1. Vloerkleed

Een vloerkleed brengt veel sfeer in je woonkamer. Er zijn verschillende soorten en maten die allemaal iets anders brengen. Kies iets dat past bij je woonkamer en je persoonlijkheid. Daarbij zorgt een goed voerkleed ervoor de je geen last meer hebt van koude voeten. Het brengt echt behagelijkheid. Op deze manier zet jij minder snel je verwarming omhoog. Dat scheelt weer!

vloerkleed
  1. Mooie gordijnen

Maak je huiskamer helemaal af met prachtige gordijnen. Vooral als accent van hogere ramen is dit een mooie toevoeging die het geheel aankleden. Maar wist je dat je met mooie en vooral dikkere gordijnen je woonkamer ook gelijk goed isoleert? Er gaat veel warmte verloren door je ramen en andersom komt er veel kou door een glas naar binnen. Vooral als je grotere ramen hebt is dit aandeel aanzienlijk. Je verkleint dit warmteverlies door te kiezen voor mooie gordijnen die goed aansluiten op je vensterbank. Zorg ervoor dat ze niet over een eventuele radiator heen vallen want dan gaat er nog veel warmte verloren.

Gordijnen
  1. Plaid

Een plaid is een mooie toevoeging of versiering op je bank. Je kunt hiermee nét even dat extra kleuraccent aan je bank geven omdat deze misschien van zichzelf een wat minder sprankelende kleur heeft. Naast deze leuke toevoeging voor het oog kun je een lekker zacht kleed tijdens koude dagen ook nog lekker om of over je heen slaan. Knus en gezellig. Zet de verwarming uit en Netflix aan!

Plaid interieur

De laagste energierekening

Met de bovenstaande tips kun je zelf een lagere energierekening krijgen doordat je bijvoorbeeld minder gas verbruikt om te stoken. Maar wist je dat je de laagste energierekening krijgt door jaarlijks naar een andere energieleverancier over te stappen? Je verbruikt dan misschien niet minder energie maar je betaalt wel veel minder. Leveranciers bieden namelijk altijd mooie voordelen aan nieuwe klanten. Lage tarieven met hoge cashbacks en daar kun jij van profiteren. Zorg dat je nieuwe klant wordt bij een leverancier! Energie vergelijken is online hartstikke simpel en je bent binnen een paar klikken overgestapt. Aanradertje!