Verbroken relaties zorgen in de meeste gevallen voor veel vervelende situaties. Je baalt vaak als een stekker omdat de relatie niet helemaal is gelopen zoals jij had gehoopt. Niet zo vreemd dat liefdesverdriet bij veel mensen voorkomt. Men zet er na een verbroken relatie vaak extra druk achter om alles zo snel mogelijk op te lossen en de relatie weer te herstellen.

Toch is dit vooral in het begin helemaal af te raden. Het is beter om net nadat het uit is even ruimte te pakken zodat jullie beiden op een rationele manier kunnen nadenken. Juist direct na de breuk lopen de emoties nog hoop op en blijven beide kanten naar elkaar wijzen wie de schuldige in de situatie is. Maar wanneer jij jouw relatie wilt herstellen en ook echt jouw ex terug wilt krijgen, dan kun je beter eerst deze ruimte nemen.

Relatie herstellen

Tip 1: Kies daarom in het begin vooral voor jezelf

Door ruimte te nemen kun je beter op jezelf focussen en even tijd voor jezelf nemen. Ga net als altijd lekker sporten en zorg dat jij ook gewoon gezond blijft eten. Zo geef jij jouw lichaam en brein alles dat nodig is om goed na te denken. En dat kun je gedurende deze periode wel gebruiken, want je wilt goed kunnen nadenken over het feit of het wel handig is om de relatie te herstellen.

Terwijl je goed voor jezelf zorgt en er enkele dagen of zelfs weken over nadenkt, kom je wellicht tot de conclusie dat de liefde voor de ander groot is en je het liefst weer terug wilt. Zorg dat je in ieder geval de gezonde levensstijl doorzet, want ook wanneer de relatie weer is hersteld wil je goed kunnen functioneren. Niet iedere relatie overleeft een breuk, en zelfs wanneer jullie beiden overtuigd zijn dat jullie weer samen verder moeten gaan is het belangrijk om tijdens die periode nog rationeel na te denken.

Tip 2: Voorkom impulsieve acties door emoties

Om de relatie te herstellen wil je voorkomen dat je uit emotie allerlei impulsieve dingen gaat doen. Als je de ander echt mist, zoek je wellicht op alle manieren contact. Misschien ga je zelfs uren bij de ander voor de deur staan om toch even een glimps op te vangen en een gesprek aan te gaan. Dit is niet handig, want zo maak je het voor jezelf en de ander alleen maar lastiger om rationeel over de hele situatie na te denken.

Een relatie herstellen kost simpelweg tijd. Als jij jouw ex echt terug wilt dan is het belangrijk om rust te nemen en de ander ook de rust te gunnen. Zo kunnen de emoties langzaam weer tot een normaal niveau dalen en kunnen jullie samen naar een oplossing werken.

Tip 3: Communiceer duidelijk wat er aan de hand is

Wanneer jullie beiden weer klaar zijn om op een normale manier met elkaar te praten, is het handig om het contact weer langzaam op te pakken. Het heeft geen zin om je direct volledig op de relatie te storten. Je wilt uiteindelijk dat de relatie ook op lange termijn goed verloopt dus op korte termijn moeten er al een aantal punten veranderen.

Praat daarom met elkaar over wat er nu mis is gegaan en geef aan wat jij er vervelend aan vond. Vraag ook of jouw partner dit doet. Dit helpt niet alleen om jouw ex terug te krijgen, maar zorgt er ook voor dat jullie op lange termijn een betere relatie zullen hebben