Op het gebied van wonen zijn altijd meerdere trends actief. Je kunt deze op verschillende manieren toepassen in jouw woning. Maar vaak wordt schakelmateriaal hierbij vergeten. Hieronder vind je drie trends en welk soort schakelmateriaal je hierbij het beste kunt gebruiken. Zo maak je jouw interieur helemaal compleet!

Trend 1: duurzaamheid

Een trend die op heel veel vlakken terugkomt, en dus ook in het interieur, is duurzaamheid. Je kunt deze trend op verschillende manieren verwerken in jouw huis. Veel merken op het gebied van schakelmateriaal gaan op een duurzame manier te werk. Je kunt hierbij denken aan Niko, Gira en Jung. Deze fabrikanten dragen allemaal hun steentje bij op hun eigen manier.

Je kunt daarnaast ook kiezen voor het gebruik van smart home artikelen. Deze helpen je om minder energie te verbruiken. Als je deze artikelen ook nog eens combineert met LED verlichting, dan bespaar je extra op je energierekening.

Trend 2: Urban 90’s

Deze trend heeft wat nostalgisch. De jaren ‘90 komen helemaal terug in het interieur, maar dan in een nieuw jasje. Het belangrijkste hieraan is dat het een kleurrijke periode was. Je kunt dit in jouw interieur verwerken door felle kleuren als eyecatcher te gebruiken. Dit kan in de vorm van een meubelstuk, maar ook in de vorm van schakelmateriaal. Gira schakelmateriaal heeft verschillende lijnen. Één daarvan is Gira S color. Deze serie bestaat uit verschillende felle kleuren die mooi aansluiten bij deze trend.

Trend 3: Organische vormen en materialen

Trend 3 Organische vormen en materialen

De laatste trend die we hier gaan bespreken is het gebruik van organische vormen en materialen. Op het gebied van materialen kun je denken aan bamboe en hout. Qua vormen zijn het vooral ronde vormen. Maar deze zijn perfect te combineren met rechte lijnen. Bij Elektramat zijn afdekramen voor schakelmateriaal verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Wil je bamboe gebruiken dan kun je kiezen voor Niko Pure. Ga je liever voor hout? Kijk dan eens naar Schneider M-Pure Decor.