Reizen met of rondom de kerst, het blijft iets magisch hebben. Eerder schreven we al een artikel met redenen waarom reizen met kerst geweldig is, nu delen we geweldige kerst bestemmingen waar vooral chocoladeliefhebbers het naar hun zin zullen hebben. En welke vrouw houdt er nou niet van chocolade?

Keulen, Duitsland

Bijna alle Duitse steden zien er rond kerst prachtig uit. Overal is het mooi versierd en in bijna elke stad vind je wel een kerstmarkt. Hier vind je glühwein, een heleboel lekker eten en allemaal leuke cadeautjes. Maar in Keulen vind je ook het Imhoff-Schokoladenmuseum, oftewel het Imhoff chocolademuseum. Een echte must-see als je van chocolade houdt. Het is één van de populairste museums uit heel Duitsland. Logisch, want waar anders mag je chocolade proeven?

Barcelona, Spanje

Barcelona was in de 18e eeuw de eerste Europese stad die kennis maakte met chocolade. Het was ook de eerste stad waar een chocolademachine was. In deze stad vind je daarom ook een chocolademuseum,  Museo de la Xocolata. Hier kan je zien hoe verschillende chocolade gemaakt wordt, kan je schilderen met chocolade en van alles proeven. Rond kerst is het helemaal leuk, dan kan je bakken met je familie of wordt je geleerd hoe je kan beeldhouwen met chocolade. Leuke kerstvakantie gegarandeerd!

Brussel, België

Belgische chocolade, het is één van de beste chocolade die er is! In Brussel vind je ook een chocolademuseum, maar daarnaast ook nog tientallen winkeltjes die (luxe) chocolade verkopen. Bezoek bijvoorbeeld de winkel Mary, een chocoladewinkel waar zelfs de Belgische Koninklijke familie gek op is. En je hebt natuurlijk de kerstmarkten, waar genoeg kramen zijn met heerlijke chocolade. Kortom, voor de echte fijnproevers is Brussel dé stad om heen te gaan!

Zürich, Zwitserland

De stad Zürich in Zwitserland staat ook wel bekend als de  geboorteplaats van melkchocolade. Een logisch gevolg daarvan is dat er nu bijna op elke hoek van de straat wel een chocoladewinkel te vinden is. Maar dat niet alleen, er zijn nu ook rondleidingen die je rondleiden door delen van de stad en je vind ook hier een chocolademuseum. Maar het allerleukste is toch wel een ritje met de Chocolate Train, oftewel de chocolade trein. Ook in deze stad zijn er oneindig veel leuke uitstapjes die te maken hebben met chocolade!