Het is tegenwoordig niet meer dan normaal om boodschappen te bestellen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om boodschappen vanuit hun luie zetel te bestellen en op de door hun gekozen dag te laten bezorgen. Zeker in de huidige coronatijd. Hoewel corona wel voor een explosieve toename van het aantal bestellingen heeft gezorgd, nam de toename ook al toe voordat er sprake was van deze crisis. De afgelopen jaren kozen steeds meer gezinnen ervoor om boodschappen te bestellen. Maar hoe komt dit eigenlijk?

Ga jij nog steeds iedere dag of iedere week zelf naar de supermarkt om eten te halen? En ben je benieuwd of boodschappen bestellen echt meer voordelen heeft? Wij geven je meer inzicht in dit dilemma en zetten de  4 belangrijkste redenen om boodschappen te bestellen voor je op een rijtje.

1. Nooit meer naar de supermarkt

De supermarkt, er zijn vrouwen die het een heerlijk uitstapje vinden. De meeste vrouwen zien het echter voornamelijk als noodzakelijk kwaad. Het is nodig om je boodschappen in huis te halen, maar er echt van genieten doen ze niet. Voor die vrouwen is het een fijn idee dat boodschappen doen niet meer hoeft. Of in elk geval veel minder nodig zal zijn. Natuurlijk kan het altijd een keer gebeuren dat je iets vergeet en toch nog langs de supermarkt moet gaan, maar dit zijn slechts incidenten. Bovendien kan je dan ook stiekem food near me opzoeken en een keer wat lekkers bestellen, die paar producten komen dan wel bij de volgende keer dat je boodschappen laat bezorgen. In principe hoef je  geen stap meer in de supermarkt te zetten als dat niet nodig is. Een hele opluchting.

2. Veilig thuis kunnen blijven

In deze coronatijd kunnen we hier natuurlijk nog een speciale reden aan toevoegen. Wanneer je bijvoorbeeld tot de risicogroep behoort kan het best spannend zijn om meerdere keren per week naar de supermarkt te gaan. Hier komen veel mensen samen en ondanks de mondkapjes, de afstand en het desinfecteren blijf je natuurlijk een klein risico lopen om besmet te raken. Voor mensen waarbij dit zeer gevaarlijk kan zijn, kan het prettig zijn om de supermarkt gewoon te vermijden. Boodschappen bestellen en contactloos laten bezorgen is dan een prima oplossing. Zo hoef je de veilige omgeving van je eigen woning niet te verlaten en heb je toch alle levensmiddelen in huis.

3. Geen gesjouw met zware tassen

Geen gesjouw met zware tassen

Iedere vrouw zal beamen dat het gesjouw met zware boodschappentassen iedere week weer een enorm karwei is. Zelfs al ben je met de auto, dan nog betekent dit dat je een klein stukje met deze tassen moet lopen. Voor mensen met een zwakke rug kost dit ontzettend veel moeite. Door je boodschappen simpelweg thuis te laten bezorgen, wordt het tot aan je voordeur gebracht. Dat bespaart jou een hoop tijd, moeite en energie.

4. Goedkoper

De meeste vrouwen denken dat boodschappen bestellen duurder is. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn. Doordat je in één oogopslag ziet hoeveel je uitgeeft, kan je nooit voor verrassingen komen te staan bij de kassa. Bovendien kan je zo ook goedkopere opties kiezen als je toch boven je budget komt. Daarnaast word je ook niet in de verleiding gebracht om extra dingen die niet op je lijstje staan mee te nemen. 

Start iedere week met de vraag “wat eten we vandaag?” en bedenk zo iedere maaltijd voor de rest van de week. Daarop baseer je je boodschappenlijstje en uiteindelijk zal je veel goedkoper uit zijn dan als je iedere dag of wekelijks naar de supermarkt gaat.