Het is alweer bijna kerst, een van de gezelligste tijden van het jaar. Of niet? Zie je nu alweer op tegen kerst? Door alle voorbereidingen, de drukte, de cadeautjes en de outfits? Dan hebben wij een goed idee voor je: ga reizen met kerst. En reizen met kerst, dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn! We geven je 4 redenen waarom reizen met kerst geweldig is én hoe je zorgt dat je er niet te veel geld kwijt aan bent.

Christmas deals

Veel mensen denken dat de prijzen van vluchten, hotels en vakanties veel hoger liggen tijdens en rondom de kerst. Maar dat is niet altijd waar! Er zijn namelijk ook een heleboel speciale aanbiedingen, waardoor reizen met kerst ook heel goedkoop kan zijn. Het enige wat je daar voor hoeft te doen is een aantal websites afstruinen naar de beste deals. Wat je ook kan doen is wachten tot het allerlaatste moment. Dan heb je vaak toffe last-minute aanbiedingen, die qua prijs ook een stuk lager liggen.

Minder stress, meer plezier

Reizen betekent niet koken, niet schoonmaken én geen familiedrama’s. Alle stress die je alleen al krijgt van het voorbereiden, shoppen, koken en je outfit, dat is er allemaal niet. Het enige wat je hoeft te doen is je koffer inpakken. Maar dat doe je met liefde, als je weet dat je een heerlijk ontspannen kerst op de planning hebt. Of dat nou ergens tropisch of in de sneeuw is, je hebt sowieso een heleboel plezier.

Somewhere else

Hoe populairder de bestemming, hoe meer je betaalt. Kies daarom eens voor een wat onbekendere bestemming met weinig toerisme. Dat zijn 2 voordelen: het loopt niet over van de toeristen én je betaalt ook nog eens een stuk minder. Er zijn zoveel plekken in deze wereld, dat je keuze genoeg hebt. Of je nou vlakbij huis wilt blijven en alleen de grens over gaat, of dat je met het vliegtuig een verre reis wilt maken, er zijn overal plekken die nog niet zo toeristisch en populair zijn.

Memories

Wat weet jij nog van kerst de afgelopen jaren? De herinneringen vervagen snel, zeker als je kerst niet zo bijzonder was. Als je een hele bijzondere, liefdevolle kerst hebt, dan vergeet je dat niet zo snel meer. Laat reizen met kerst nou net wél een bijzondere kerst zijn. Zo kan je nog jaren terugdenken aan die reis en genieten van hoe leuk het ook alweer was.