Wie houdt er nou niet van een mooie bos bloemen? Alleen is het altijd jammer dat ze na een korte tijd alweer minder mooi worden. Wist je dat er hele simpele trucjes zijn om langer van jouw bloemen te kunnen genieten? Lees het hieronder!

#1 De juiste bos bloemen

Als we in de winkel staan, zijn we snel geneigd om de mooiste bos bloemen te kiezen. Het nadeel hierbij is dat deze bloemen al bijna helemaal uitgebloeid zijn. Hierdoor zal jouw bos bloemen sneller doodgaan. Om waar voor je geld te krijgen moet je een bos bloemen kiezen waarbij de knoppen al halfopen zijn. Als je een bos kiest waarbij alle knoppen nog helemaal dicht zijn, loop je de kans dat ze niet allemaal gaan openbloeien.

#2 Frisdrank

Hoe gek het ook klinkt het werkt echt: frisdrank mengen met het water in de vaas. Door de zuren en de suikers in de frisdrank blijven de bloemen langer mooi. Verder staan er op internet meer tips en tracks voor het mengen van het water met verschillende stoffen. Maar vaak werken deze tips niet goed. Zo zou een koperen muntje de bloemen langer mooi houden. Maar de bloemen gaan er juist door verkleuren. Ook is een aspirine bij het water een fabel. Hierdoor gaan de bloemen sneller hangen.

#3 Zet bloemen op de juiste plek

De plek waar jij de bloemen zet bepaald voor het grootste gedeelte hoelang de bloemen mooi blijven. Zo zetten we het liefst de bloemen in de vensterbank voor het raam. Alleen kan de hitte van de zon fataal worden voor de bloemen. Er vindt hierdoor verdamping plaats en de bloemen kunnen zich minder goed voeden. Dit gebeurt ook als de bos op de tocht staan. Verder groeien bloemen ook niet mooi uit in de beurt van sigarettenrook of andere soorten gassen.

#4 Schuin afsnijden

De gouden tip bij het mooi houden van een bos bloemen is om de onderkant van de stelen schuin af te snijden.  De stelen voeden zich met water en met een schuine kant hebben ze een groter oppervlak. Snij de steel met een scherp mesje in plaats van ze te knippen want zo voorkom je dat de steel gaat indeuken. Heb je de steel per ongeluk te kort afgesneden? Dat is helemaal niet erg wat een korte steel neemt juist veel water op. Het is ook belangrijk om regelmatig het water te verversen. Als het water troebel is kunnen de bloemen zich er niet goed mee voeden.