Wat kunnen we ze benijden, mensen die geboren zijn met een mooi kleurtje en er daardoor het hele jaar fit en gezond uit zien. Nee, wij Nederlanders krijgen vaker de vraag of we niet ziek zijn als we weer bleek zien. Daarom genieten we ook extra van de zomer, want dan kunnen wij ons extra mooi voelen.

Maar naast een goede SPF (ja, die moet je ook gebruiken als je bruin wil worden), is het heel eenvoudig om langer van je kleurtje te genieten dan alleen wanneer de zon schijnt. Dus kom je net terug van vakantie of heb je net die ene zonnestraal in Nederland meegepakt, dan is het niet zo moeilijk om hier langer trots op te zijn.

Geef je huid een goede scrub beurt!

scrubben

Na eindeloze dagen aan het strand of het zwembad ben je misschien bang dat juist met scrubben je mooie tan eraf gaat, maar niets is minder waar. Door te scrubben haal je de dode huidcellen eraf waardoor er juist ruimte is voor fresh new layers. Hierdoor blijft je bruine kleurtje ook langer hangen én het geeft je huid een mooie glow. Win win dus! Oh, doe dit overigens niet als je per ongeluk verbrand bent, dan kan je je huid beter even met rust laten (en de volgende keer wel genoeg SPF gebruiken).

Hydrateer je huid regelmatig

Door al die zon is je huid zeer waarschijnlijk erg droog. Geef jezelf daarom na iedere wasbeurt even een extra momentje om je in te smeren met een fijne bodylotion of aftersun. Doe je dit op een masserende manier dan is dat ook heel goed voor je bloed circulatie, dus dag dag cellulite!

Nabruinen

Er zijn genoeg goede beauty producten op de markt die je huid stimuleren bruiner te worden of te blijven. Denk hierbij aan een self-tanning of olie die ervoor zorgt dat je langer van je zomerse kleurtje kan genieten.

Gebruik een goede douche olie

Behalve het gebruik van een olie nà het douchen, kan je je huid ook tijdens het douchen verwennen met een lekkere olie. Dit geeft een goede hydratatie en houdt je huid schoon en fris!