Het kan moeilijk zijn om werk, gezin en vrienden te combineren. De meeste mensen delen echter deze frustratie wanneer ze proberen hun tijd efficiënter in te delen. Met behulp van deze eenvoudige tips kun je veel meer gedaan krijgen op een dag!

Maak een wekelijkse planning

Veel mensen beseffen niet dat 80% van de taken worden uitgevoerd binnen de eerste 20% van de tijd die je er in stopt. Daarna gaat het bergafwaarts! Hoe komt dat? Als je aan een nieuw project begint, zijn je hersenen als een spons. Het absorbeert alle informatie die je nodig hebt om alle taken zo goed en snel mogelijk uit te voeren. Als je je tijd niet van tevoren plant, is de kans groot dat je wordt onderbroken tijdens deze fase van productiviteit waarin je hersenen zich moeten concentreren. Onderbrekingen kunnen worden veroorzaakt door e-mails, telefoontjes, kinderen, mensen die je kantoor binnenvallen of gewoon omdat je te moe of te hongerig bent om je te concentreren. Wil je je productiviteit maximaliseren, begin dan met een weekplanning. De handige planners van Bekking & Blitz kunnen je hierbij helpen.

Maak een wekelijkse planning

Probeer niet te veel tegelijk te doen

De meeste mensen krijgen een gevoel van voldoening van het afwerken van een lange to-do lijst. Maar te veel tegelijk doen kan een echte tijdskiller zijn. Dit komt doordat het lastig is om je tegelijkertijd op verschillende dingen te focussen. Zorg er daarom voor dat je genoeg tijd inplant voor iedere taak. 

Werk- en niet-werktijd

Mensen die duidelijke grenzen stellen tussen werk en privé, zijn over het algemeen tevredener. Ze hebben ook meer kans om productief en gelukkig te zijn in hun carrière en privéleven. Er is geen standaardaanpak voor het stellen van grenzen. Het hangt af van je persoonlijkheid, de aard van je werk en andere factoren. Maar je kunt beginnen met jezelf deze vragen te stellen: Wanneer voel je je het meest productief? Hoe is je energieniveau gedurende de dag? Hoe ziet een typische dag er voor je uit? Daarna kun je proberen om op gezette tijden met werk of je privéleven bezig te zijn.

Maak een gewoonte van productiviteit

Het creëren van een nieuwe productieve gewoontes duurt ongeveer 90 dagen. Dus heb geduld! Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een klein schoonmaak kwartiertje voordat je naar je werk gaat, zodat je thuis komt in een schoon huis. Of je kunt in de ochtend een half uurtje inplannen om dingen te doen voor jezelf.