De badkamer is de ideale plaats om heerlijk tot rust te komen. Hier spoel je alle stress in één keer volledig van je af. Omdat we deze ruimte dagelijks gebruiken is het belangrijk dat we hier regelmatig schoonmaken. Gelukkig zijn er voldoende onderhoudsvriendelijke opties, zodat je meer tijd hebt voor de leukere dingen in het leven! Wij geven een aantal slimme en praktische tips die je hierbij helpen.

1. Ga voor hangende elementen

Om ultiem schoonmaakgemak te ervaren, kun je het beste kiezen voor badkamerelementen die niet tot de grond komen. Zo maak je de vloer altijd eenvoudig schoon. Een hangend badkamermeubel is hier het perfecte voorbeeld van. Deze blikvanger vormt het centrale punt van je persoonlijke verzorging. Bovendien heeft dit badmeubel een ruimtelijke uitstraling omdat de grond eronder vrij blijft. Hierdoor lijkt de badkamer groter. Ook een hangtoilet mag niet ontbreken. Dankzij deze praktische onderdelen is schoonmaken een fluitje van een cent.

2. Kies onderhoudsvrije tegels

De ideale badkamer tegels zijn niet alleen mooi, maar ook onderhoudsvriendelijk. Een keramische tegel is een combinatie van deze twee eigenschappen. Heel erg hygiënisch en vuilafstotend. Even met een vochtige doek of wisser erover, en de vloer is weer schoon. Daarnaast is dit materiaal bijzonder sterk, slijtvast én uiteraard waterbestendig. Wij raden aan om te kiezen voor tegels met een groot formaat. Want hoe groter de tegel, hoe minder voegen. En wat betekent dit? Minder schoonmaakwerk natuurlijk!

3. Schaf een easy-clean toilet aan

Schaf een easy-clean toilet aan

Een hangtoilet zonder spoelrand is een absolute must-have in de badkamer. Randloos betekent namelijk dat er geen rand is waar vuil zich kan ophopen. De toiletten zijn voorzien van een spoelverdeler zodat het water direct de afvoer instroomt. Hierdoor maak je snel en hygiënisch je toilet schoon. Bovendien hangen deze toiletten aan de muur, waardoor je er makkelijk met een dweil of stofzuiger onderdoor gaat. Bij Maxaro kan je terecht voor een spoelrandloos toilet.

4. Neem een douche met Nano-Tech 

Om het poetsen in de badkamer tot een minimum te beperken, komen er steeds nieuwe dingen op de markt. Zo zijn tegenwoordig bijna alle douches behandeld met Nano-Tech coating. Dit is een speciale laag die het glas beschermt en ervoor zorgt dat water zich niet kan hechten. Hierdoor heb je minder last van kalkaanslag en zeepresten. Daarnaast is het slim om voor een douchebak te kiezen, die heel wat voordelen biedt. Je ervaart niet alleen meer stabiliteit dan bij tegels, bovendien is deze eenvoudiger schoon te houden. Dit komt omdat er geen voegen zijn. Douchebakken komen in diverse maten waarvan een douchebak van 90×90 de meest voorkomende is.

Met bovenstaande tips creëer je in no time een badkamer die eenvoudig schoon te maken is. Hierdoor geniet je altijd van een frisse en nette ruimte, zonder dat je daar uren voor hebt moeten schrobben.