Er jonger uitziet is een streven die we vrijwel allemaal hebben. Door onze mindset voelt het alsnog we nog maar begin dertig zijn, maar de buitenkant vertoont wat anders. Herkenbaar? Er jonger uit willen zien is ook helemaal niet iets om je voor te schamen. Daarom hebben wij hiervoor een aantal effectieve tips op een rij gezet, lees het hieronder.

5 beauty tips om er jonger uit te zien

#1 De juiste make-up

Wanneer je ouder wordt kan het voorkomen dat je huid wat grauwer wordt, je rimpels en oneffenheden gaan hierdoor meer opvallen. Gelukkig zijn er veel make-up producten die deze kwaaltjes kunnen camoufleren. De juiste foundation of concealer helpen hier heel erg bij mee, deze producten egaliseren de huid waardoor donkere kringen en rimpels minder goed zichtbaar zijn. Kies ook niet voor te harde kleuren in je make-up look. Hiermee creëer je al snel een norse blik, dit wil je juist voorkomen. Daarom is het belangrijk om voor tinten te kiezen die zorgen voor een frisse uitstraling. Denk hierbij aan zachte kleuren, zoals nude tinten.

#2 Hydrateren

Wanneer je jong bent maakt je lichaam snel nieuwe huidcellen aan, wanneer je ouder wordt is dat helaas niet meer het geval. Je huidcellen krijgen dan namelijk een andere vorm en je huidstructuur gaat hierdoor anders ogen. Het resultaat? Je lichaam houdt minder lang vocht vast waardoor je huid ook minder strak gaat ogen. Rimpels en donkere kringen worden hierdoor sneller zichtbaar. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om genoeg water op een dag te drinken. De aanbevolen hoeveelheid is dan ook ongeveer 2,5 liter.

Extra tip: door alle drukte op een dag kan het voorkomen dat jij vergeet te drinken. Toch is het erg belangrijk dat je dit niet vergeet. Zet daarom door de dag heen een aantal wekkers op je telefoon die jou eraan helpen herinneren dat je moet hydrateren.

#3 Profhilo behandeling

Heb jij last van een ietwat slappe gezichtshuid en wil je dat graag weer rechttrekken? Dan is een profhilo behandeling absoluut wat voor jou. Bij deze behandeling wordt door middel van kleine injecties, hyaluronzuur aangebracht in je huidlaag. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke stevigheid in je huid weer wordt hersteld. Het unieke van deze profhilo behandeling, is dat de hyaluronzuur injecties de huid van binnen naar buiten hydrateren. Het resultaat is dan ook binnen 1 á 2 maanden zichtbaar. Tevens kan je met profhilo ook je hals, decolleté en handen aanpakken.

#4 Wenkbrauwlift

Wanneer je ouder wordt, is het normaal dat je huid wat slapper wordt en hierdoor je wenkbrauwen gaan hangen. Dit zorgt voor een oudere uitstraling. Om dit tegen te gaan, kan je een wenkbrauwlift nemen. Wat deze behandeling inhoudt? De desbetreffende botox kliniek laat jouw wenkbrauwen hierbij omhoog trekken, waardoor de huid er weer strakker uitziet. Deze wenkbrauwlift behandeling wordt vaak uitgevoerd in combinatie met een bovenooglid correctie. Dit omdat zich daar meestal ook een overschot aan huid bevindt. Een wenkbrauwlift alleen is dan niet genoeg om de huid weer strakker en frisser te laten ogen. Zou jij graag wat meer informatie over deze behandeling willen krijgen? Neem dan contact op met een desbetreffende botox kliniek, zij willen jou hier graag bij verder helpen.

#5 Verwen je huid

Je huid blijft er zo lang mogelijk fris en jong uitzien wanneer jij je gezicht goed verwend. Denk hierbij aan een lekker maskertje, een scrubsessie en een goede dag- en nachtcrème. Hierdoor geef jij je huid weer even een boost en krijgt het ook de nodige vitamines binnen. Het reinigen van je huid is ook erg belangrijk, doe dit het liefst iedere ochtend en avond. Maak er voor jezelf een routine van en zie het als een momentje voor jezelf. Even helemaal tot rust komen en je huid lekker verwennen. Je zult zien dat dit wonderen doet 😉.