Parijs, de stad van de liefde. Deze Europese stad is sowieso de moeite waard om een keer te bezoeken, ook al is het maar voor één dag. Heb jij een dagje Parijs op de planning staan? Wat een heerlijk vooruitzicht! Om jou van tevoren al een beetje wegwijs te maken, hebben wij een aantal punten op een rij gezet die je moet weten/zien als je een dagje weg gaat naar Parijs.

Parijs bezienswaardigheden

#1 Vervoer

Heb je er al over nagedacht welk vervoersmiddel je naar Parijs neemt? Wij lopen voor jou even alle vervoersmiddelen langs. Als eerste kan je de Thalys naar Parijs nemen, vanaf Amsterdam ben je in ongeveer drie en een half uur in Vive La France. 1 dag Parijs met de trein is zeker goed te doen en als je ver van tevoren boekt ook zeker betaalbaar. De tweede optie is het vliegtuig, vanaf Schiphol doe je er anderhalf uur over om in Parijs te komen.

En als laatste optie kan je de bus naar Parijs pakken. In Nederland zijn er een aantal organisaties die een dag naar Parijs als excursie aanbieden. Je vertrekt dan s ’nachts, arriveert vroeg in de ochtend in Parijs en reist aan het einde van de avond weer terug naar Nederland. Een intensieve activiteit maar zeker een aanrader! Een fijne bijkomstigheid: deze excursies zijn vaak spotgoedkoop. Je betaalt ongeveer dertig euro voor de reis en je kunt daar vrij rondlopen. Een ideale optie om Parijs in een dag te verkennen.

#2 Prijzen restaurants

Eten aan de Seine met een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren, hoeveel mooier wil je het hebben? Zeker een aanrader om te doen in Parijs alleen houd er wel rekening mee dat de prijzen rondom de Eiffeltoren een stuk hoger zijn. Zo betaal je voor een normaal glas cola al snel rond de 6 á 10 euro. Was je al op de hoogte van de, ietwat gekke, prijzenmethode in Parijs? Zo betaal je bij de meeste restaurants de normale prijs voor een glas drinken aan de bar. Zit je binnen aan een tafeltje? Dan betaal je al snel de dubbele prijs. En wanneer je buiten op het terras zit, betaal je de hoofdprijs: het driedubbele. Kom niet voor verassingen te staan en zoek van tevoren betaalbare restaurants op als je een dagje naar Parijs gaat.

#3 Bezienswaardigheden Parijs: boottocht

Wat te doen in Parijs in 1 dag? Haal kaartjes voor een boottocht over de Seine. Je wilt het liefst zo veel mogelijk zien in die korte tijd dat je daar bent. Een boottocht is daar ideaal voor. Langs de Seine bevinden zich meerdere opstapplekken waar jij deze excursie kunt beginnen. Je vaart langs de mooiste bezienswaardigheden van Parijs en dat terwijl jij even heerlijk rustig kunt zitten. De meeste boottochten duren ongeveer ander halfuur en kosten zo’n vijftien euro. Zeker een aanrader dus!

#4 Elektrische step

Ga jij last minute een dagje naar Parijs? Bedenk dan goed van tevoren wat jij in deze korte tijd allemaal wil zien. Sommige bezienswaardigheden liggen nog wel een stukje uit elkaar maar daar is een slimme oplossing voor, namelijk een elektrische step. Overal in Parijs waar jij loopt vind je ze en het is ook nog eens erg betaalbaar. Op deze manier kan jij je erg makkelijk verplaatsen en dat scheelt weer een stuk lopen. Tip: een elektrische step gaat best hard, wees dus voorzichtig en houd het verkeer goed in de gaten.

#5 Winkelen

Parijs staat bekend om haar prachtige warenhuizen. Denk aan de Bijenkorf in Nederland maar dan tien keer mooier. De meeste warenhuizen in Parijs zijn een soort museum en zeker een aanrader om te bezoeken. Reminder: in deze warenhuizen, zoals galeries Lafayette of Au Printemps, zijn vaak alleen designeritems te vinden, duur dus. Ben jij meer opzoek naar betaalbare winkelstraten? Breng dan een bezoekje aan Les Halles. Een overdekt winkelcentrum waar jij je wel de hele middag kan vermaken.

Extra tip: bij galeries Lafayette is een plekje waar jij de perfecte Instagram foto kan schieten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

📍Paris

Een bericht gedeeld door Chris Galya (@chrisgalya) op