Bewaar jij je tandenborstel keurig in een bekertje op de wastafel? Ja? Dan wordt het tijd om te breken met deze gewoonte. Door de steeds wisselende temperaturen en het hoge vochtgehalte, is de badkamer namelijk een broeinest van bacteriën. Naast je tandenborstel zijn er nog een aantal zaken die je beter niet in de badkamer kunt bewaren.

1. Medicijnen

Medicijnen hebben sterk te lijden onder de wisselende temperaturen en het vocht in de badkamer. De werking ervan kan verminderen en deze factoren kunnen effect hebben op de houdbaarheid. Het gaat hier om alle medicijnen, van paracetamol tot de pil. Zeker weten dat medicijnen hun werk doen? Bewaar ze dan vanaf nu op een droge, donkere plaats.

2. Parfum 

Parfum neemt snel af in kwaliteit. Vanaf de eerste keer sprayen treedt dit proces al op. Warmte en vocht versnellen dit proces.
Wanneer je zo lang mogelijk plezier wil hebben van jouw favoriete parfum, is het dan ook een absolute aanrader om het flesje naar een andere ruimte te verhuizen.

3. Make up & kwasten

Make up en make up kwasten zijn een makkelijk doelwit voor bacteriën. Deze producten komen in aanraking met je huid, welke nu eenmaal bacteriën bevat. Dit is een feit waar weinig aan te veranderen valt. Niet voor niets word aangeraden om enkel je eigen make up te gebruiken en kwasten regelmatig te wassen. Om slijtage van de kwasten én oneffenheden op je huid te voorkomen, is het een goed idee een ander onderkomen te zoeken voor deze spulletjes.

4. Scheermesjes

Velen van ons bewaren hun scheermesje in de badkamer. We hebben het immers toch over de meest logische bewaarplek, aangezien we onze benen vaak onder de douche scheren. Toch is het -voor de levensduur- verstandig je mesjes buiten de badkamer te bewaren. Het vocht in de badkamer maakt mesjes sneller bot en veroorzaakt vaak roestvorming.

5. Elektronica

Klinkt logisch zou je denken. Maar het zal je verbazen hoeveel mensen toch elektronica stallen in hun badkamer. Wellicht maak jij je er zelf ook wel schuldig aan, door even snel je telefoon op te laden in de badkamer tijdens het douchen. Ook al heb je nog zo’n haast en lijkt het een praktische oplossing: doe het niet!