We hebben er alles voor over om met een prachtig volumineus kapsel over straat te lopen maar hoe hard we ook ons best doen, negen van de tien keer lukt het niet. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat je je haar op de verkeerde manier föhnt. Wij hebben de meest gemaakte föhn fouten op een rijtje gezet.

 Veelgemaakte fouten bij föhnen van je haar

#1 Je haar is te nat

Een van de veelgemaakte fouten bij het föhnen van je haar, is dat je haar nog te nat is. Wanneer we uit de douche stappen beginnen we vaak meteen te föhnen terwijl het water nog van je haar druipt. Dit zorgt er ten eerste voor dat je haar sneller afbreekt en ten tweede is de kans groot dat jij na je föhn sessie met een pluizig kapsel zit. Zorg ervoor dat je föhnt op handdoek droog haar en ga met je handen door je kapsel in plaats van met een borstel. Ook werken verzorgingsproducten veel beter op (handdoek) droog haar.

#2 Je föhnt te heet

Wat je absoluut niet moet doen bij het föhnen van je haar, is de föhn op een te hoge temperatuur zetten. Vaak denken we hoe hoger de temperatuur, hoe sneller we klaar zijn. Dit is helemaal waar alleen beschadigt het je haar op lange termijn. Het zorgt er onder andere voor dat je haar uitdroogt en snel gaat pluizen, dit geldt al helemaal bij dames met krullend haar. Zet de föhn daarom altijd op een lage stand. Dit geldt trouwens bij alle styling tools, te warm is nooit goed.

Tip: gebruik altijd een hittebeschermer voor je haar als je gaat föhnen.

#3 Je gebruikt je verzorgingsproducten verkeerd

Het is altijd een kunst om verzorgingsproducten op de juiste manier te gebruiken. Wanneer de kapper het bij je doet lijkt het appeltje eitje maar zodra we het zelf proberen komt het niet tot z’n recht. Zoek allereerst uit wat voor haarproduct je gebruikt en waar je het moet aanbrengen. Als je voor volume gaat, is het belangrijk dat je het product bij de wortels aanbrengt. Wil je jouw haar minder laten pluizen? Dan kan je een olie gebruiken, die breng je juist niet bij de wortels aan maar alleen in de punten van je haar.

Tip: gebruik meestal één verzorgingsproduct per föhn sessie. Te veel haarproducten gebruiken zorgt ervoor dat je haar zwaar en vet wordt.

#4 Je föhnt op één plaats

We hebben al snel de neiging om de föhn op één plaats te houden terwijl dit niet veel goeds doet. Wanneer je de föhn te lang op één plek houdt, kan het haar daar afbreken door de warmte. Ook is het belangrijk om je haar ondersteboven te föhnen, hierdoor creëer je extra volume. Wanneer de föhn op één plaats blijft, is de kans groot dat je haar erg plat wordt.

#5 Je verdeelt je haar niet

Wanneer je je haar in één keer probeert droog te föhnen, blijft vaak de onderkant van je kapsel nog vochtig. Hierdoor gaat je haar meer pluizen. Maar hoe moet je je haar dan föhnen? Verdeel je haar op in meerdere delen zodat je gegarandeerd alles droog hebt geföhnd.

Tip: ben je van plan om na het föhnen je haar te stijlen? Controleer dan of je alles goed hebt droog geföhnd. Wanneer dit niet het geval is, beschadig jij je haar alleen maar meer.