Nog ruim een maand en dan staat de Kerstman voor de deur. De een houdt van kerst, de ander niet. Ik ben zeker een voorstander van Kerstmis. Zeker de oude tradities. Wij hebben vandaag dé kersttradities om van te houden op een rijtje gezet.

Verstuur kerstkaarten

Kaartje versturen

Natuurlijk is het in een tijd van ‘social media’ veel makkelijker om elkaar ‘het beste’ te wensen, maar een kaart is veel persoonlijker. Om het nog persoonlijker te maken, is het leuk om alleen kaarten naar een aantal mensen te sturen en op iedere kaart een persoonlijke boodschap te zetten. Stuur bijvoorbeeld naar je beste vriendin hoe trots je op haar bent en naar je ouders hoe dankbaar je bent. Houdt vast aan de traditie van de kerstkaart, want zeg nou zelf, het is toch veel leuker om een kaartje in de bus te krijgen, dan een what’s app?

Maak je eigen cadeaus

Kerst cadeau

Het maken van je eigen cadeaus hoeft niet goedkoop te zijn, want je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een thema box te maken voor een gezellige film- of meidenavond met films, maskers etc. Daarnaast kun je ook een fotoboek vol met foto’s, herinneringen en quotes maken. Het internet staat vol met ideeën waar jij je eigen creatieve draai aan kunt geven. Niets is persoonlijker dan een zelfgemaakt cadeautje.

Breng tijd met elkaar door

Kerstdiner

Kerstmis is dé tijd om samen te zijn. Leg je telefoon en andere apparatuur aan de kant en ga leuke dingen samen doen. Het hoeft niet groot te zijn, want zelfs de kleinste dingen zal je later onthouden. Kijk gezellig een film op de bank of ga een gezellige wandeling maken met de hond. Als je maar samen bent met degene van wie je houdt. Wil je het echt bijzonder doen? Haal dan je mooiste bestek uit de kast en sloof je in de keuken uit voor een heerlijk kerstdiner.

Deel herinneringen

Als je samen bent met geliefden, dan is het heel gezellig om ‘s avonds herinneringen te delen. Wat waren de kersttradities bij je opa en oma thuis toen zij klein waren en hoe vierde je moeder vroeger Kerstmis?

Tuig de kerstboom op

Kerstboom

Veel mensen laten de kerstboom tegenwoordig aan zich voorbijgaan, omdat het zoveel troep geeft. Toch is de troep het meer dan waard om de kerstboom neer te zetten, want een kerstboom geeft je dé kerstkriebel die je nodig hebt. Haal die decoratie van zolder en blaas deze kersttraditie nieuw leven in.