Natuurlijk willen we allemaal wel schoenen van Louboutin en een tas van Prada, maar van de aanblik op het prijskaartje krijgen we al een paar zweethanden. Ons hart zegt ja, maar ons verstand weet wel beter. Vandaag geven wij jullie vijf manieren om eruit te zien als een ster met een klein budget. 

1. Kies een kleur thema

Het bij elkaar passen van een outfit is toch wel het belangrijkste om de ultieme sterrenlook te creëren. Dit kun je onder andere doen door kleuren en tinten in je outfit te kiezen die aan elkaar verwant zijn. Zo houd je je outfit rustig en elegant.

2. Kies de juiste maat

‘Size doesn’t matter’. Je kunt veel beter de maat nemen die jou goed past, dan, tegen beter weten in, een kleinere maat pakken. Een grotere maat zegt namelijk niks. Zo kun je bij de ene winkel prima een maatje 36, maar bij de ander moet je een maatje 40. Niks is naarder dan de verkeerde maat dragen, omdat jij weigert een grotere maat aan te doen.

3. Ga voor lichte stoffen

Lichte stoffen zoals zijde geven je outfit een prachtige uitstraling, maar zijn vaak duur. Ga dus voor lichte stoffen die veel weg hebben van zijde, zoals polyester wat niet duur is, voor hetzelfde effect. Het voelt bijna net zo heerlijk aan en het straalt dezelfde elegantie uit, maar het zorgt er niet voor dat jouw bankrekening geplunderd wordt.

4. Ga niet over de top met versiering

Juwelen lijken vaak een dure uitstraling te geven, maar het tegendeel is waar. Teveel glitter en glamour haalt juist de aandacht van je outfit af. Je doet er veel beter aan om te kiezen voor balans. Deze balans bereik je het best als je de regel van ‘twee’ aanhoudt. Kies dus voor een ketting en oorbellen of voor een ring en een armband, maar niet allemaal samen voor de echte sterrenuitstraling.

5. Kies je accessoires strategisch

Net als met teveel juwelen, moet je ook oppassen met teveel accessoires. Dit doe je beste door te bedenken welk doel je accessoire voor je outfit heeft.

accessoires

Foto: LivvyLand