De goede voornemens vliegen alweer om je oren en de meesten hiervan zijn gefocust op persoonlijke gezondheid. Iedereen wil ‘weer wat kilootjes kwijt’ of ‘vaker bewegen’ of ‘nu écht stoppen met roken’. Ze beginnen inmiddels nogal cliché te worden, dus we kijken graag iets verder dan dat. Wat nou als je besluit dit jaar je volledige huis te verven? Het maakt niet uit met welke verf en wanneer je het doet, als aan het einde van het jaar je huis er maar volledig anders uitziet. Leuke uitdaging toch? We geven je graag wat motivatie.

1. Nieuw huis zonder enorme kosten

De eerste en voornaamste reden om lekker te gaan schilderen is omdat het een groots effect heeft, zonder dat het enorm in de kosten gaat lopen. Kwalitatieve verf kost natuurlijk wel wat, maar een stuk minder dan een verbouwing of renovatie. Zo heb je echt het idee dat je in een nieuw huis woont.

2. Praktische hulpmiddelen

Het verven van je huis kan ook nog eens ontzettend praktisch zijn. Wil je graag dat je gezinsleden meedenken over het avondeten of dat ze participeren in het huishouden? Verf bijvoorbeeld een muur bij de keuken eens met krijtverf, waardoor je boodschappenlijstjes op kunt schrijven of taken in huis kunt verdelen. Zo zijn ze niet te missen!

3. Bezigheidstherapie

Bezigheidstherapie

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat we allemaal wel eens wat nuttigs zouden willen doen, maar niet zo goed weten wat. Misschien kom je hobby’s te kort of wil je gewoon graag iets creatiefs doen. In dat geval kun je dit voornemen prima gebruiken als bezigheidstherapie.

4. Onderhoud moet toch een keer gebeuren

Wie een huis heeft, weet dat dit om de zoveel tijd onderhoud nodig heeft. Zo moeten de raamkozijnen eens per zoveel tijd geschilderd worden met Sikkens rubbol, om te voorkomen dat de houten kozijnen gaan rotten. Zo zijn er altijd klusjes in huis die eens in de zoveel tijd moeten gebeuren en die kan je binnen dit jaar allemaal oplossen!

5. Ziet er beter uit op verkoopfoto’s

Ben je van plan binnenkort je huis te verkopen? Ook dan is het voordelig om je huis te voorzien van een fris laagje verf. Dit staat namelijk een stuk beter op de verkoopfoto’s, waardoor je waarschijnlijk meer kijkers hebt en de verkoopprijs hoger uit kan vallen. Win-win dus!