In je leven ontmoet je ontzettend veel mensen. De ene persoon heeft een goede invloed op jou en de andere juist totaal niet. Mensen loslaten is nog best een dingetje maar in sommige gevallen is dit wel het beste. Wij hebben daarom een aantal redenen op een rij gezet waarom het niet erg is wanneer we iemand loslaten. Lees hieronder verder!

Sommige mensen loslaten

#1 Mensen veranderen

Iemand loslaten die eigenlijk slecht voor je is, is makkelijker gezegd dan gedaan. Het komt vaak voor dat jij met een bepaalde persoon in het verleden goed klikte. Door de jaren heen zijn jullie allebei veranderd en hebben jullie nu nog maar weinig raakvlakken. Toch blijf je maar met die persoon optrekken omdat jij je vasthoudt aan de gedachte van het verleden, terwijl je nu geen energie meer uit deze vriendschap haalt. Onthoud goed dat iedere persoon verandert en dat het soms kan voorkomen dat dit het einde van een vriendschap betekent. Mensen loslaten die niet meer bij je passen is absoluut geen raar besluit.

#2 Kies voor jezelf

Hoe laat je iemand los? Ten eerste is het belangrijk dat jij je niet schaamt voor het feit dat je bepaalde mensen uit je leven wilt zetten. Vraag jezelf af waar jij energie van krijgt en waar jij geluk uit haalt. Je bereikt vaak een punt in je leven dat je een persoon tegenkomt die juist het tegenovergestelde bij jou veroorzaakt. Ondanks dat je totaal geen plezier haalt uit jullie vriendschap, blijf je wel met diegene omgaan. Maar waarom eigenlijk? Het is jouw leven en jij bepaalt zelf wie in jouw sociale kring zit.

#3 Wees niet bang om iemand te kwetsen

Wanneer je hebt besloten dat je negatieve mensen moet loslaten, heb jij al een stap in de goede richting gezet. Toch is het een menselijke gedachte om met iemand om te blijven gaan omdat je anders bang bent dat je diegene kwetst. Laat deze gedachte los en focus je op je eigen gevoel. Wanneer je iemand loslaat in je leven, betekent dat niet gelijk dat dit een ruzie gaat veroorzaken. Jullie zijn allebei volwassen en kunnen dit op een nette en respectvolle manier naar elkaar overbrengen. Op den duur gaat het ook ten koste van jouw mentale gezondheid wanneer jij slechte mensen niet gaat loslaten.

#4 Positieve verandering

Soms moet je mensen loslaten. Waarom? Omdat ze simpelweg al jouw energie wegnemen. En wees eens eerlijk, deze energie kan je toch veel beter in positieve dingen steken? Wanneer iemand jou irriteert of een slechte invloed op jou heeft, is het een natuurlijk iets dat jij dit afreageert op de mensen die wel het beste met jou voorhebben. Dit wil je natuurlijk voorkomen en in zo’n situatie is de beste oplossing om die persoon uit je leven te wissen. Focus je alleen op positieve dingen en je zult zien dat jij ook gelijk beter in je vel zit.

#5 Een kleine kring is niet erg

Iemand loslaten, hoe doe je dat? Realiseer je dat het niet erg is om een kleine sociale kring te hebben. Hoe herkenbaar was het dat je vroeger op de middelbare school zoveel mogelijk vriendinnen wilde hebben? Naarmate je ouder wordt kom je erachter dat een intieme groep veel waardevoller is. Koester de vrienden die altijd voor jou klaarstaan en het beste met je voorhebben. Laat de mensen juist los die er alleen maar voor je zijn in goede tijden.