Wij vrouwen zijn gek op mooie, hippe tassen. Maar hoe kies je nou de juiste handtas? In dit artikel geven we je een aantal tips zodat jij de perfecte match mee naar huis neemt. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden tijdens het shoppen. Stel jezelf de onderstaande 5 vragen en doe nooit meer een miskoop!

tips om beste handtas te kiezen

Hoe is de prijs/kwaliteitverhouding?

Het is ten eerste heel belangrijk om je budget in gedachten te houden. Denk daarnaast ook aan de kwaliteit. Echte leren tassen zullen bijvoorbeeld een stuk duurder zijn dan eentje van polyester. Ben je van plan om je nieuwe handtas vaak te gebruiken? Dan is het goed om te investeren in een sterker materiaal. Heb je een tasje op het oog die je waarschijnlijk maar een paar keer gaat dragen? Dan is het ook prima om voor de goedkopere variant te gaan. In de winkel kun je het beste de stof even voelen om de kwaliteit goed in de schatten.

Past de tas bij je leefstijl?

Sleep je altijd een hoop spullen met je mee of stop je alleen de essentials in je handtas? Als je precies weet wat erin moet passen, kun je makkelijker een model kiezen. In het eerste geval zou je een grote shopper of schoudertas kunnen kopen. Als je niet zo veel opbergruimte nodig hebt, kies je eerder voor een kleine crossbody of clutch.

Heb je al een vergelijkbare handtas?

Vaak vergeet je tijdens het winkelen wat je thuis allemaal al hebt. Ga voordat je wat koopt even na of je niet al een vergelijkbaar exemplaar hebt. Het is zonde van je geld om twee dezelfde te kopen.

Staat het goed bij je figuur?

Wat staat het beste bij je figuur? Hieronder staan een paar styling tips. Maar kies vooral iets waar je zelf heel blij van wordt!

  • Breder bovenlijf: Zorg dat het accent op je onderlichaam ligt. Draag een tas op de hoogte van je heup.
  • Veel rondingen: Kies voor een tas met rechte lijnen.
  • Weinig rondingen: In dit geval staat een opvallende tas met ronde lijnen mooi.
  • Bredere heupen: Leg de nadruk op je taille en draag de tas dus niet te laag.

Krijg je de tas niet uit je hoofd?

En dan de laatste vraag: ben je helemaal gek op de tas? Misschien zelfs verliefd? Dan weet je zeker dat je hem mee naar huis moet nemen!

Check ook meteen dit artikel over het indelen van je nieuwe tas: je tas beter reorganiseren en indelen.