De zon doet de laatste dagen goed zijn best en wij kunnen ons geluk niet op in ons koude kikkerlandje. Waar kan je nou meer van genieten dan van een goede zonsessie aan het water met een cocktail? Het liefst worden we hierbij ook zo snel mogelijk bruin maar dat gaat vaak langzamer dan we zelf zouden willen. Wij hebben daarom een aantal tips op een rij gezet om snel bruin te worden.

Hoe word ik snel bruin?

Scrubben

Je gaat het snelste bruin worden wanneer je je huid van tevoren goed scrubt. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen en wordt jouw huid sneller bruin. Door te scrubben word je niet alleen sneller bruin maar kleurt je huid ook mooier mee. De kleur komt duidelijker naar voren en het ziet er egaler uit. Scrub je lichaam onder de douche en spoel af met lauw water. Als je hierna bijvoorbeeld je benen scheert zal je merken dat dit ook veel zachter aanvoelt. Smeer je daarna in met een goede zonnebrand en je zult merken hoe snel jouw tan zichtbaar wordt.

Goede zonnebrand

Snel bruin worden in de zon gaat gepaard met een goede zonnebrand. Het is ontzettend belangrijk om jezelf altijd in te smeren voordat je de zon in gaat. Voor je gezondheid en de conditie van je huid is dit noodzakelijk. Verbrand jij niet snel? Dan is een zonnebrand met een hoge factor niet noodzakelijk voor jou. Als je een zonnebrand zoekt waar je extra snel bruin wordt, kan je het beste kiezen voor een variant met olie. Vermijd pure olijf- of zonneolie, hiermee word je inderdaad sneller bruin maar dit is niet goed voor je huid. Er zit geen beschermende factor in deze producten en je krijgt hierdoor sneller puistjes.

Extra tip om sneller bruin te worden: gebruik een zonnebrandolie waarin bronzer verwerkt zit, hierdoor lijk je ook sneller bruin. Veel mensen zijn van mening dat de beste zonnebrandcrème om bruin mee te worden van het merk Australian Gold is. Vraag bij de drogisterij om advies welke zonnebrand het beste bij jouw huid past.

Zelfbruiningscreme

Snel bruin worden zonder de zon? Geen probleem, creëer in een paar uur de perfecte tan met een zelfbruiningscreme. Investeer hierbij in een goede zelfbruiner voor het mooiste effect. De meeste bronzers hebben ongeveer zes uur nodig om in te trekken voordat je het gewenste resultaat hebt. Scrub en scheer van tevoren goed je huid, hiermee voorkom je vlekken of strepen. Bang om oranje te worden van zelfbruiner? Kies dan een variant met een, schrik niet, groene ondertoon. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jouw huid er op een natuurlijke manier bruin uit komt te zien. Het populaire merk Bondi Sands staat vooral bekend om hun zelfbruiners met een groene ondertoon.

Zeewater

Is het je al eens opgevallen dat je sneller bruin wordt wanneer je in de zee hebt gezwommen? Door de zoutkristallen op jouw huid krijg je sneller een kleurtje. Ook doet het zout veel goeds voor je haar en creëert het al snel beachy waves.

Extra tip hoe snel bruin te worden: Door het water in te gaan word je sneller bruin. Het water op je huid weerkaatst de zonnestralen, dit versnelt het bruiningsproces.

Gezonde voeding

De gouden tip om snel bruin te worden, is om gezond te eten. De vitamines en mineralen in onder andere groente en fruit zorgen ervoor dat jouw huid stralender en sneller bruin wordt. Dat wordt rennen naar de supermarkt voor wortels en aardbeien 😉!