Druk op je werk, een huishouden runnen en al je sociale contacten onderhouden. Soms kan het leven behoorlijk stressvol zijn! Juist dan is het belangrijk om genoeg te blijven ontspannen. Vandaag delen we delen 5 tips die jou kunnen helpen om stress te voorkomen.

1. Doe oefeningen om te ontspannen

Meditatie en yoga kunnen je helpen om te ontspannen. Dat is fijn tijdens een moment van stress, maar het kan je ook in het algemeen meer rust geven. Het doen van ontspanningsoefeningen hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Sluit je ogen, adem diep in en vervolgens langzaam weer uit. Focus je op je ademhaling en je zult merken dat je je al snel kalmer voelt.

2. Zorg dat je genoeg slaapt

Zorg dat je genoeg slaapt

Natuurlijk is het makkelijk om langer op te blijven zodat je wat meer tijd hebt. Vooral wanneer je een belangrijke deadline hebt voor je studie of werk kan het voelen alsof dat ene late uurtje net het verschil kan maken. Dat is echter niet het geval! Vermoeidheid zorgt er juist voor dat je minder helder na kunt denken en dat je je minder goed kunt concentreren. Probeer dus om een goed slaapritme aan te houden. Je zult een stuk productiever zijn als je goed bent uitgerust. Bovendien maak je minder stresshormonen aan als je goed slaapt, dus zal je stressgevoel afnemen.

3. Ga vaker sporten

Sporten is altijd een goed idee! Bouw aan een sterker en fitter lichaam, terwijl je wat afleiding zoekt. De beweging helpt om het stresshormoon te verminderen. Daarnaast zul je als je in de avond sport ook moe en voldaan je bed in kruipen, waardoor je heerlijk zult slapen!

4. Breng meer tijd buiten door

Juist als je het druk hebt, kan het goed zijn om soms even een stap opzij te zetten. Dat klinkt in stressvolle situaties misschien erg spannend, maar juist door even wat afstand te nemen zul je daarna weer met een frisse blik verder kunnen gaan. Laat de boel dus even de boel en trek er op uit. Ga picknicken in het park, maak een wandeling op het strand of probeer te ontspannen in het bos. De natuur en buitenlucht zullen je sowieso goed doen!

5. Verwen jezelf

Iedereen heeft me-time nodig, dus jij ook! Je kunt heerlijk ontstressen door jezelf eens goed in de watten te leggen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een maskertje aan te brengen, je nagels te lakken of een warm bad te nemen. Daarnaast kan ook masturberen een hele fijne activiteit voor jezelf zijn! Het is de ultieme manier om dicht bij jezelf te komen en jezelf te verwennen. Bovendien zorgt het voor een voldaan gevoel en zul je erna ook heerlijk kunnen slapen. Tijd om je favoriete lovetoy opnieuw te ontdekken, zoals een satisfyer of tarzan vibrator

Deze 5 tips kun je gebruiken om beter te ontspannen in stressvolle tijden. Elke vrouw is anders en niet alles zal voor iedereen hetzelfde effect hebben. Juist door het te proberen kun je ontdekken wat voor jou het beste werkt.