Hoewel we voor ons gevoel nog niet echt een zomer hebben gehad, is hij toch al een tijdje aan de gang. Naast de jaloersmakende foto’s van vrienden die heerlijk aan het genieten zijn van de zon, ergens ver buiten het regenachtige Nederland, kunnen wij er met deze 5 makkelijke tips ook meer van genieten.

1. Stop met het kijken naar vakantiegangers op internet

Klinkt makkelijker dan gezegd aangezien Facebook en Instagram er vol mee staan – om over de blogs en bladen nog maar de zwijgen – maar door je alleen maar bezig te houden met wat anderen doen is het belangrijker om te zien wat jij hier kan doen. Tussen het werk en de regen door dan.

2. Trek erop uit en plan gezelligheid

Dit kan van klein naar groot gaan. Plan een gezellige barbecue avond met vrienden en familie die ook nog in het land zijn of ga een weekendje een nieuwe stad ontdekken. Zo voelt Maastricht als een klein buitenland en zitten er in Amsterdam zoveel toeristen dat je er zelf ook net één voelt.

3. Eet zoveel ijs en watermeloen tot je buikpijn van krijgt

Hier is weinig uitleg bij nodig, naast dat het gewoon heel erg fijn en lekker is en je toch het ultieme zomergevoel geef.

4. Trek die zomerjurkjes en sandalen gewoon aan

Met wat extra laagjes van boven (denk aan een leren jasje of een wollen vestje) is het echt wel mogelijk je zomerjurkjes te dragen, want onze benen kunnen best wel wat kou handelen. Zorg daarom voor een goede pedicure en gladde benen met wat zelf-tan, net of je van het strand komt!

5. Vul je dagen met educatieve activiteiten

Zomer betekend vaak zomervakantie (of je weg gaat of niet) dus ook meer vrije tijd. Dit kan je ook vullen met educatieve bezigheden. Ga een taal- of naaicursus volgen of begin eindelijk eens in het lezen van die nieuwe autobiografie – of thriller als dat toch meer je ding is. Zo kom je de dagen makkelijk door en steek je ook nog wat op.