We hebben allemaal wel eens een dag dat we er vermoeiend uitzien. De wallen zijn duidelijk zichtbaar en onze huid oogt dof. Toch vinden we het belangrijk om een gezonde uitstraling te hebben. Benieuwd hoe je er weer verzorgd kunt uitzien? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.

gezonde uitstraling

#1 Eetgewoonten

Een frisse uitstraling creëer je door gezond en verantwoord te eten. Jouw eetgewoonten weerspiegelen jouw schoonheid. Wanneer je voldoende vitaminen binnenkrijgt, krijg je ook direct een egale huid. Slecht voedsel met veel vetten en calorieën kunnen juist vroegtijdig voor rimpels zorgen. Ook krijg je een mooie egale huid door veel water te drinken. Deze mineralen zorgen ervoor dat jij een goede vochtbalans hebt en jouw huid niet snel uitdroogt of verrimpeld.

#2 Een goede nachtrust

Er verzorgd uitzien kan je makkelijk realiseren door voldoende nachtrust te pakken. Het heet daarom ook niet voor niets het schoonheidsslaapje. In de nacht herstelt jouw huid zich ook het snelst. De oude huidcellen worden dan namelijk vervangen door nieuwe cellen.

#3 Zonnebrand

Het is ontzettend belangrijk om je gezicht (en lichaam) goed te beschermen tegen zonlicht. Uv-straling kan er namelijk voor zorgen dat huidcellen beschadigd raken. In de ergste gevallen kan dit een vorm van kanker veroorzaken en het doet ook niet veel goeds voor de conditie van je huid. Wanneer je je niet goed insmeert met zonnebrand, is de kans groot dat je sneller rimpels krijgt. Smeer je iedere dag in met zonnebrand, ook wanneer de zon niet zichtbaar is. In de meeste dagcrèmes zit al een SPF factor, dit is in de winter al voldoende.

#4 Concealer

Een leuke frisse uitstraling hebben is appeltje eitje wanneer je de juiste make-up producten hebt. Last van donkere kringen en rode oneffenheden? Werk dit dan weg met een goede concealer. Je zult gelijk zien dat je een stuk fitter oogt. Bij een concealer is het altijd belangrijk dat je een tintje lichter dan jouw foundation gebruikt. Heb je last van rode ogen? Zet dan een lijntje op jouw onderste wimperrand met een crèmekleurig potlood. Je zult zien dat dit wonderen verricht!

#5 Verzorgingsroutine

Een rustige uitstraling is makkelijk gemaakt door jezelf een verzorgingsroutine aan te leren. Maak iedere dag voldoende tijd vrij om je gezicht te verzorgen en reinigen. Haal sowieso iedere dag je make-up eraf en reinig je gezicht. Een goede dag- en nachtcrème zijn ook zeker niet te missen. Om je huid eens in de zoveel tijd een boost te geven, kan je bij jezelf een maskertje aanbrengen of een scrubsessie inlassen. Pas wel op dat je niet te vaak en te hard scrubt. Hiermee verwijder je alle huidcellen en ligt een slechte huid juist sneller op de loer.