Nog heel even en dan zijn we weer bij de herfst beland. Hoogst tijd om nog een keer die barbecue tevoorschijn te toveren en jouw familie of vrienden op een heerlijke maaltijd te trakteren. Lekker eten, verfrissende drankjes, muziek op de achtergrond: dit zijn onder andere ingrediënten voor een succesvolle avond. Hierbij wat tips om het barbecue seizoen succesvol af te sluiten.

#1 Maak lijstjes

Een barbecue organiseren is erg leuk, maar ook veel werk. Het is zonde als jij een onderdeel of ingrediënt over het hoofd ziet. Noteer ergens jouw recepten, zodat je ze niet vergeet als je alles voor de bbq gaat kopen. Je kan hierbij elk detail noteren, van servetten tot de alcoholische versnaperingen. Daarnaast is het ook handig om een lijstje te maken van mensen die je wilt uitnodigen. Zo heb je een goed overzicht van de hoeveelheid mensen die je wilt uitnodigen en kan je gelijk de dieetwensen achterhalen.

#2 Bereid de barbecue voor

Het is geen leuke klus, maar het is wel nodig om een succesvolle barbecue te organiseren: het schoonmaken en voorbereiden van de barbecue. Het ziet er toch hygiënischer uit als je het eten van jouw gasten op een schoon rooster legt. Controleer ook van tevoren of hij het nog goed doet. Je kan de barbecue even aansteken en een klein stukje vlees/vis/groenten erop leggen. Op die manier weet je zeker dat je met een veilig gevoel jouw gasten van de barbecue laten eten en niet onverhoopt pizza’s moet bestellen op die avond.

#3 Maak de tuin netjes

Hoewel het uiteindelijk om het heerlijke eten van de barbecue draait, is de omgeving ook erg belangrijk. Als jouw tuin vol onkruid staat en uitgebloeide bloemen, is het toch minder aantrekkelijk. Het is een kleine moeite om even het gras te maaien en het onkruid te verwijderen. Je scoort geheid punten als je verse kruiden op tafel zet, zodat jouw gasten hun gerechten naar smaak kunnen garneren. Bovendien ruikt het erg lekker en jaagt het onder andere muggen weg.

#4 Zorg voor afwisseling in het eten en drinken

Barbecues stonden voorheen bekend als de gelegenheid om hompen vlees met lekkere saus weg te werken. Je kan echter veel meer uit de barbecue halen. Het is ook lekker om groenten en vis te grillen en vers fruit erbij te serveren. Het moet voor iedereen aantrekkelijk blijven, dus zorg naast vlees ook voor salades. Hetzelfde geldt voor het drinken. Je kan er niet vanuit gaan dat iedereen onbeperkt aan de alcohol wil gaan. Kies ook eens voor alcoholvrije cocktails of flessen water. Zo kan je van jouw barbecue een restaurantwaardige ervaring maken.

#5 Maak het voor jezelf makkelijk

Het organiseren van een barbecue moet je niet onderschatten. Het is een ding om het voor te bereiden, maar alle producten moeten ook worden ingekocht en op tijd in huis zijn. Maak het jezelf daarom zo gemakkelijk mogelijk en kies ervoor om boodschappen te bestellen. Dat scheelt jou weer sjouwwerk, en bovendien kun je extra tijd besteden aan het aankleden van de tafel.