Dat fietsen een grote hobby is voor veel Nederlanders, dat is een ding dat zeker is. En dan vooral recreatief fietsen is populair. En dat begrijpen wij maar al te goed. Wanneer je op een mooie locatie aan het fietsen bent ben je niet alleen lekker in beweging, maar kun je ook nog eens optimaal genieten van de omgeving. En goed nieuws, want Nederland biedt een hoop mooie plekken waar jij als fietsliefhebber terecht kunt voor een leuke fietstrip. Lijkt het jou wel tof om een leuke fietstrip samen met je vriendinnen te doen, en zoek je inspiratie? Dan ben je hier op de juiste plaats, want wij zetten 5 leuke fietstrips in Nederland voor je op een rijtje.

Limburg

Een provincie waar je eigenlijk echt een keer geweest moet zijn om te gaan fietsen, is Limburg. Deze provincie biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een leuke fietstrip met vriendinnen. Je hebt hier talloze routes, waarbij je kunt kiezen tussen het bewonderen van kastelen of je kunt het uitdagender maken door te kiezen voor een route door de heuvels. Een fietstrip in deze provincie kun je ook ideaal combineren met een bezoekje aan een leuke stad. Plaatsen in Limburg waar je gegarandeerd een toffe fietstocht kan doen, zijn bijvoorbeeld Valkenburg, Gulpen en Slenaken. Als je écht een uitdaging wilt aangaan, kan je ook nog kiezen voor het fietsen op de Cauberg. Je kunt een fiets te huren, of gewoon jouw eigen fiets meenemen. Heb je een nieuwe fiets nodig? Bij Bikester vind je de juiste fiets voor jou.

Veluwe

Als jij samen met je vriendinnen een flinke fietstrip wilt maken, ben je bij de Veluwe op het juiste adres. Op de Veluwe heb je enorm veel fietspaden en allerlei verschillende routes. Alleen al op de Veluwe kun je talloze kilometers fietsen, dus verveeld zal je hier zeker niet raken. De Veluwe biedt niet alleen veel kansen om te gaan fietsen, maar ook om te kunnen genieten van de mooie natuur. Wanneer je aan het fietsen bent op de Veluwe fiets je namelijk door het grootste natuurgebied van Nederland. Je kunt hier niet alleen genieten van de natuur, maar ook van historische verhalen en kunst en architectuur. Al met al, genoeg om te bewonderen en zeker de moeite waard om af en toe je fiets voor af te stappen!

Zie jij een fietstrip naar de Veluwe samen met jouw vriendinnen wel zitten? Dan staat jou en je vriendinnen nog wel wat te doen, want het kiezen van een fietsroute op de Veluwe kan nog wel een lastige keuze zijn. Elke route kan jou iets anders unieks op de Veluwe laten zien.  Enkele populaire fietsroutes op de Veluwe zijn de Wildroute, Koninklijke route, Veluwezoom route en Rondje Posbank. Wat ook een echte aanrader is, is het fietsen door het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Fietstrip langs de kust

leuke fietstrips met vriendinnen

Deze trip is vooral in de zomermaanden ontzettend populair. Door samen met jouw vriendinnen een fietstrip te doen langs de kust, kun je én genieten van de mooie omgeving, én tussendoor even een stop maken om bijvoorbeeld even op het strand te liggen, te zwemmen of om lekker te lunchen of te dineren aan de kust. Dit is de perfecte combinatie voor als je niet de hele dag door wilt fietsen, maar ook af en toe andere dingen wilt doen. En zeg nou zelf, fietsen terwijl het lekker warm weer is, om daarna even lekker af te koelen in de zee: daar is niks mis mee toch? Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze fietstrip in andere seizoenen te doen, maar deze trip is het meest geliefd in de zomer. Plaatsen aan de kust waar jij zou kunnen gaan fietsen zijn bijvoorbeeld Zandvoort, Egmond aan Zee, Schoorl en Castricum.

De Bekendelleroute

Een van de populairste fietsroutes van Nederland is de Bekendelleroute. Deze route begint in Aalten, en je fietst dan door de Gelderse Achterhoek. Tijdens deze fietstrip kom je langs een uniek natuurgebied met prachtige bossen, verschillende landschappen en weilanden. Onderweg kom je ook nog leuke pittoreske dorpjes tegen, waar je even een tussenstop zou kunnen maken.

Brabant

Voor een mooie fietstrip ben je ook in Brabant op de juiste plaats. En dan vooral bij een van de mooiste bosgebieden van deze provincie: de bossen en vennen van Oisterwijk. Een fietsroute door dit gebied neemt jou mee door het mooiste dat Brabant te bieden heeft. En we kennen Brabant natuurlijk allemaal van de gezelligheid, dus het is ook nog eens de ideale plaats om een tussenstop te maken om even wat te drinken of eten.