De herfst is weer begonnen, we blijven dankzij de regen en kou steeds vaker binnen en dat zorgt ervoor dat we meer tijd hebben voor een momentje voor jezelf. Echter, moet je die tijd wel maken en moet je ook weten wat je op zo’n moment gaat doen. Daarom zetten we hieronder vijf activiteiten voor je op rij waar je tijdens jouw volgende me-time-momentje tijd voor kan maken.

Wat luister je?

Misschien wordt het tijd om toch eens tijd te maken voor die podcast die je best interessant leek. Veel podcasts duren  gemiddeld 15 minuten tot een half uur; hierdoor is het een goede pauze tijdens een lange werkdag. Als podcasts niet jouw ding zijn kan je er ook voor kiezen een luisterboek aan te zetten of een nieuw muziekgenre uit te proberen.

Een kopje…

Probeer eens een nieuw drankje! Geniet je van een warme kop thee? Koop dan eens een paar nieuwe theesmaken waar je van kan genieten. Ga er echt voor zitten en denk na over de smaken die je proeft, zo zit je ook niet gelijk in je telefoon, maar neem je even een moment voor jezelf en je kop thee. Liever wat anders dan thee? Verschillende soorten koffie, koffiesiropen en fruit voor in je glas water kunnen ook een goede afwisseling zijn.

Een kopje…

Regel voor regel

Je hoeft geen ‘boekenwurm’ te zijn om te kunnen genieten van een goed verhaal of een interessante tekst. Ga op zoek naar een onderwerp dat jij interessant vindt, geschreven op een manier die past bij jouw voorkeur van lezen. Dat kan een boek zijn, maar ook columns, blogs, korte verhalen en ga zo maar door. Zo zal de ene een psychologische thriller lezen, terwijl anderen soms erotische verhalen lezen in een blog. Vind iets wat past bij jouw interesses en voorkeuren, zo maak je lezen een stuk leuker voor jezelf en kan je dat momentje voor jezelf nemen.

Knus

Je ziet het steeds vaker terugkomen op social media: haken en breien. Van mooie zomerse topjes tot warme kersttruien en van leuke knuffels tot accessoires voor in huis. Haken en breien zijn in de basis zeer makkelijk op te pakken en dankzij de groeiende populariteit zijn er online ook meer dan genoeg gratis uitlegfilmpjes en patronen te vinden die je stap voor stap kan volgen.

Het perfecte plaatje

Fotografie; de mooiste, belonende hobby voor de één en een nachtmerrie voor de ander. Toch komen veel mensen er pas achter dat ze hiervan genieten en er goed in zijn wanneer ze beginnen met fotografie. Ga daarom eens op pad en probeer een paar mooie foto’s te schieten. Misschien heb je er wel oog voor en is het iets waar je echt van kan genieten! Niet geschoten is namelijk altijd mis, dus het uitproberen en hier iets moois uit halen is nooit verkeerd!