Kan jij geen tassen genoeg in je bezit hebben? Dan ben je vast benieuwd naar de laatste trends op het gebied van tassen. En geloof ons, deze trends zijn weer harstikke leuk. Met deze tassentrends ga jij er deze lente en zomer dan ook hoe dan ook stijlvol bijlopen. Benieuwd naar de meest trendy tassen van dit moment? Wij zetten er 5 voor je op een rij!

XL tas

Een van de meest hippe tassen voor dames van dit moment is de XL tas. Je raadt het al, dit is een extreem grote tas. Het draait momenteel helemaal om big, bigger, biggest qua tassen. Een XL tas kan natuurlijk hartstikke handig zijn, want je kunt er ontzettend veel spullen in kwijt. Je hoeft bij deze tas dan ook niet bang te zijn dat het niet past en je kunt dus ook extra dingen meenemen die wellicht niet eens nodig zijn. Of deze XL tas echter ook comfortabel is om met je te dragen, is een heel ander verhaal. Het kan namelijk een flink gesjouw worden als je ervoor kiest om deze tas te vullen met veel spullen en ergens mee naartoe te nemen. 

XS tas

Waar momenteel de XL tas ontzettend populair is, is ook de XS tas niet weg te denken uit het straatbeeld tegenwoordig. Dit staat natuurlijk totaal in tegenstelling met de XL tas, want de XS tas is mini. Deze tasjes zijn echt geschikt om weinig spullen in te doen. Denk bijvoorbeeld aan spullen als je telefoon of kleine make-up producten. De mini-tas is een echte trend. Dat is niet helemaal gek, want een XS tas staat vaak heel leuk in combinatie met verschillende outfits. Echt functioneel is de tas niet echt, vooral als je altijd best wat spullen bij je hebt. 

Kleurrijk

Een echte trend op het gebied van tassen: kleurrijk. Als jij dus nog op zoek bent naar een trendy schoudertas, hippe werktas of een tasje voor uitgaan: het kan op dit moment niet kleurrijk genoeg. Het is de aankomende tijd dan ook helemaal niet gek als jij met een tas in een felle kleur naar buiten loopt. Van roze tot geel en van rood tot blauw: niets is tegenwoordig te gek. Vooral in de aankomende zomermaanden zal je deze trend veel gaan zien. Als jij graag jouw outfit wat op wilt fleuren en er stijlvol bij wilt lopen, is een kleurrijke tas zeker een aanrader.

Platte tas

Iets dat we ook steeds meer zien en dus ook mogen beschouwen als een echte tassentrend van dit moment is de platte tas. Deze tas is enorm stijlvol en goed te combineren met veel verschillende outfits. Echt praktisch is deze tas echter niet echt. Deze tasjes zijn namelijk vrij klein en ook nog plat, waardoor er bijna geen spullen in kunnen. Je moet al mazzel hebben als je er jouw telefoon en sleutels in kwijt kunt. Als je veel spullen bij je wilt dragen, is deze tas dus allesbehalve handig. Heb jij weinig spullen en wil je er stijlvol bijlopen? Dan is deze trendy tas wel zeker een aanrader. 

Raffia tas

De zomer zit eraan te komen en dus gaan we de volgende tassentrend steeds meer voorbij zien komen: de raffia tas. Dit soort tassen heb je vast al eens eerder gezien, vooral in de zomermaanden komen deze tassen steeds weer opduiken. Deze tas is dan ook enorm geschikt om jouw outfit een zomerse touch te geven. Een groot voordeel van de raffia tas is niet alleen dat het heel stijlvol en zomers is, het is ook een voordeel dat je deze tas in allerlei verschillende formaten kunt kopen. Denk hierbij aan kleine en grote tassen, tassen in allerlei verschillende vormen (denk aan bijvoorbeeld rond of vierkant), handtassen of bijvoorbeeld als hippe schoudertas voor dames. Voor welk soort raffia tas je ook kiest, in de warme zomermaanden loop je er met dit soort hippe tasjes enorm trendy bij. 

Als jij het liefst bij iedere outfit een ander tasje draagt, kun je deze bovenstaande tassentrends zeker in je gedachten houden. Deze tassen zijn de aankomende periode namelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Of je nu op zoek bent naar een hippe werktas voor dames, een hippe leren tas of trendy handtassen: het is een aanrader om altijd de tassentrends in de gaten te houden voor de tofste tassen van dat moment. Als je voor de aankomende maanden nog een tas zoekt, kunnen bovenstaande trends je misschien wel op weg helpen!