In mei kun je niet wachten tot de zomer begint en in september heb je het gevoel dat het net twee weken is begonnen. Nu duurt de gemiddelde zomer in Nederland meestal ook niet langer dan zo’n twee weken, dus jouw gevoel zit er niet helemaal naast, maar hoe je het ook went of keert, aan het eind van deze maand is het officieel herfst en is de zomer voorbij. En er zijn nog zat dingen die jij moét doen voordat het zover is.

1. Ga naar het strand en zwem in de zee

Het strand is de plek waar je de zomer op en top kunt voelen, als de zon schijnt. We weten dat het water van de Noordzee niet bepaald warm is, maar dit is toch iets wat je moet doen om de zomer symbolisch af te sluiten. Neem je vrienden mee, neem met zijn alle een aanloop en duik dat lekkere frisse Nederlandse water in!

2. Lees een goed boek

Boek lezen
Als je toch ligt te genieten op het strand, dan kun je mooi ook meteen een mooi boek uitlezen, voordat de zomer afgelopen is. Ook mooi meegenomen voor het nieuwe schooljaar, dan kun je alvast een boek van je boekenlijst afstrepen.

3. Maak een “watermeloen-pizza”

Het is helemaal ‘je-van-het’ bij foodbloggers, maar je kunt het ze moeilijk kwalijk nemen, want het klinkt heerlijk en het is gezond. Trommel je vriendinnen op en maak zo’n heerlijke gezonde pizza. Er zijn genoeg recepten op het internet te vinden, dus er moet er wel één bij jullie in de smaak vallen.

4. Bezoek een buiten bioscoop

Er zijn niet veel buiten bioscopen in Nederland en de meeste breien er eind augustus al een einde aan, maar je kunt natuurlijk altijd je eigen buitenbioscoopje creëren. Gooi de tuindeuren open, zet een kastje met de televisie bij de deuropening en kruip met zijn alle bij elkaar voor een gezellig avondje film kijken.

5. Ga buiten sporten

Kanoeen

Het is verfrissend, het is (vaak) gratis en het is leuk. Trek er lekker op uit, want er zijn naast hardlopen, veel leuke sporten die je buiten kunt doen. Ga bijvoorbeeld kanoën of skeeleren.

6. Maak je eigen limonade

Als je toch bezig bent met die gezonde watermeloen pizza, dan kun je meteen aan de slag met je eigen limonade. Zo ga je gezond de zomer uit.