Eerst willen we even zeggen dat iedereen er mag zijn, precies zoals jij bent. Maar er is altijd ruimte om jezelf te blijven verbeteren. Om jezelf iets nieuws te leren, om een stapje hoger of een stapje verder te gaan. Of om iets te doen wat je eigenlijk niet durft. Want eenmaal gedaan, wordt je er alleen maar sterker door. Ga bijvoorbeeld eens alleen op reis, neem een inspirerende masterclass of ga creatief aan de slag met een vision board. Het zijn allemaal manieren om jezelf te blijven verbeteren en je verder te helpen!

1. Volg een cursus

De meest simpele en voor de hand liggende manier is een cursus, masterclass of opleiding volgen. Tegenwoordig vind je ook veel (gratis) online trainingen over branding en ondernemerschap. Heel leerzaam, en je kunt lekker vanaf de bank meekijken. Kies er ééntje die dicht bij jouw vakgebied of persoonlijkheid ligt of ga juist voor iets totaal anders. Zo kom je uit je comfort zone en leer je echt iets nieuws.

2. Ga (alleen) op reis

Alleen op reis gaan is echt de meest grensverleggende manier op jezelf te verbeteren. Je moet opeens alles zelf doen en het in je eentje zien te redden. Je maakt nieuwe contacten en je zorgt helemaal voor jezelf. Durf je dit (nog) niet? Je kunt ook samen met een vriendin gaan!

3. Maak een vision board

Een vision board maken is echt geweldig om te doen. Wat zijn je dromen en doelen? Wat voor persoon wil jij zijn? Ga lekker knippen, scheuren en plakken op een groot stuk papier of karton. Zet jouw vision board neer op een plek waar je hem vaak kan zien, dan denk je er onbewust veel aan.

4.  Doelen stellen

Wat wil je dit jaar bereiken? Wat wil je binnen 5 jaar bereiken? Als je duidelijke en heldere doelen voor ogen hebt, dan ga je daar ook voor. Zorg dat je elke keer de lat ietsje hoger legt, zo blijf je op scherp en kom je telkens een stap verder. Het is wel belangrijk dat de doelen haalbaar zijn, anders wordt je er alleen maar ongelukkig van.

5. Ga je angsten aan

Iedereen is wel ergens bang voor, en dat is oké. Maar sommige angsten zijn er om te overwinnen. Want eenmaal gedaan, wordt je er alleen maar sterker door. Probeer dus eens iets wat je eigenlijk helemaal niet durft. Achteraf voel je je alleen maar beter en zelfverzekerder. Of het nou lukt of niet, je hebt het wel geprobeerd. En daar gaat het om!

6. Doen

Droom je stiekem al jaren van je eigen webshop beginnen? Van baan switchen? Je eigen blog beginnen? In het buitenland wonen? Misschien wordt het dan nu tijd om het niet meer voor je uit te blijven stellen, maar het gewoon te doen. Neem die stap en just do it.

Op welke manieren blijf jij jezelf verbeteren?