Wat is vandaag de dag nog een product zonder meerdere functies? Wat zijn we blij zijn met de uitvinding van deodorant (thank god!), maar het goedje kan je voor nog veel meer dingen gebruiken. Wij hebben een aantal manieren op een rij gezet waar jij deo allemaal voor kunt gebruiken.

Verschillende manieren deodorant gebruiken

#1 insectenbeet

Het warme weer komt eraan en dat betekent ook dat het insectenseizoen weer is geopend. Vaak zitten we al helemaal onder de muggenbulten voordat we het doorhebben en is de jeuk niet meer te overzien. Gelukkig is daar het middeltje die iedereen wel in huis heeft: deo! Smeer wat deodorant op de insectenbeet en de jeuk zal een stuk minder worden. Dit komt door het aluminium in de deo.

Extra tip: Kan jouw huid niet goed tegen deo? Probeer dan een deo zonder aluminium. Uit veel onderzoeken is gebleken dat deze deodorant een vele gezondere optie is voor je huid.

#2 Strakke broeken

Oh oh… opeens zit onze favoriete skinny jeans veel strakker dan normaal en komen we er moeilijker in. Herkenbare situatie? Het onnodig trekken en hijsen kan je gelukkig achterwege laten want met wat deodorant trek jij je broek weer makkelijk aan. Smeer of spray wat deo op je benen en je zult zien hoe soepel jij weer in je broek komt.

#3 Nagellak verwijderen

Is je nagellak aan het afbladeren maar heb jij geen nagellakremover in huis? Geen nood! Met wat deodorant is jouw nagellak er ook in no-time af. Spray een flinke hoeveel deo op een wattenschijfje en ga hiermee over je nagels. In deodorant zitten namelijk bestandsdelen die ook vaak in nagellakremover zitten.

#4 Schurende bovenbenen

Dat deo niet alleen goed is tegen het zweten, weten we nu. Maar wist jij al dat het ook super goed helpt bij schurende bovenbenen? De rode plekken die hierdoor ontstaan zijn ontzettend vervelend. Het jeukt en irriteert en er lijkt weinig tegen te doen. Probeer dit probleem te verhelpen met deodorant, smeer wat op de desbetreffende plekken en je zult merken dat het schuren een stuk minder wordt.

#5 Verfrissing

Blijf jij maar bezig met het kopen van geurzakjes voor in je klerenkast? Dit kan namelijk uitlopen tot een best duur grapje en dat kan eigenlijk veel goedkoper. Door een schone sok in te sprayen met deodorant en die in je klerenkast te leggen, krijg je precies hetzelfde effect als met een geurzakje. Hierdoor blijven je kleren fris ruiken en bespaar jij jezelf wat geld 😉.

Extra tip: Gele zweetvlekken is onze kleding, we hebben er allemaal wel eens last van. Voor een groot gedeelte worden deze vlekken gemaakt door de bestandsdelen uit je deodorant. Probeer daarom een keer een anti transparante deo uit, hier zitten betere ingrediënten in waardoor jij minder snel last hebt van gele vlekken.

#6 Glimmende huid

Door de warme zomerse dagen krijgen wel al snel te maken met een glimmende huid. Om dit te verminderen, kan je wat deo op je huid aanbrengen. Door wat deodorant op je neus te gebruiken, zal je zonnebril ook minder snel afzakken. Waarschuwing: Heb jij last van een gevoelige huid? Pas hier dan wel mee op, het kan zijn dat jouw huid niet goed reageert op de bestandsdelen uit de deodorant.