Iedereen om je heen is zich al aan het settelen en jij blijft maar die eeuwige vrijgezel, herkenbaar? Maar waarom is het eigenlijk een probleem om single te zijn? Als je er zo over nadenkt is het leven als single zijnde gewoon heerlijk. Wij hebben daarom een aantal redenen op een rij gezet waarom het niet erg is om vrijgezel te zijn.

happy single zijn

#1 Je hoeft met niemand rekening te houden

Sommige mensen kiezen ervoor om bewust vrijgezel te blijven. Waarom? Omdat zij dan de ultieme vrijheid hebben en met niemand rekening hoeven te houden. Het kan bijvoorbeeld nog wel eens voorkomen dat jij in een relatie sommige kansen laat schieten, zoals voor een half jaar naar het buitenland vertrekken. Wanneer je gelukkig single bent overweeg je zo’n geweldige kans veel sneller.

#2 Je houdt meer geld over

Jup, een relatie kost nou eenmaal veel geld. Heel gezellig allemaal die avondjes uiteten en naar de film, maar waar moet dat allemaal van betaald worden? Of denk aan al die verplichte dagen zoals Valentijnsdag, de feestdagen en zijn verjaardag waarop je veel geld moet spenderen. In plaats van dat jouw geld naar je partner gaat, kan je er veel leukere dingen voor jezelf van kopen. Liever single zijn dan een relatie hebben is nog helemaal niet zo’n gekke gedachte.

#3 Je hebt geen boy-drama

Ondanks dat een relatie hebben erg fijn is, horen de relatieproblemen er nou eenmaal ook bij. Het voordeel van happy single zijn, is dat jij hier nooit last van hebt en dus ook minder zorgen aan je hoofd hebt. Jij besteed je aandacht veel liever aan positieve dingen. Laat jou maar gelukkig single zijn!

#4 Ongegeneerd flirten

Een voordeel van single zijn? Je kan gewoon lekker overal ongegeneerd flirten. Een praatje maken met die, een drankje drinken met een ander of even snel oogcontact met iemand: jij kunt het je allemaal veroorloven. En daar heb je ook het recht op, geniet van alle aandacht zolang je nog vrijgezel bent.

Lees hier een aantal tips om makkelijk op jouw crush af te stappen!

#5 Meer tijd voor vriendinnen

Wanneer je single bent hoef je niet continue je aandacht te verdelen over je partner en je vriendinnen. Jouw besties krijgen jouw volle aandacht en jij kan al je vrije tijd met hen besteden. En waarom zou jij eigenlijk een partner nodig hebben terwijl jij al de beste vriendinnen in de wereld hebt? Jij bent single en mega gelukkig, dat is het belangrijkste.

#6 Je hoeft niet altijd te glammen

Als single zijnde maakt het niet uit of jij de hele dag in een onesie rondloopt en je benen scheren even een weekje overslaat. Jij hoeft met niemand rekening te houden dus waarom zou jij jezelf helemaal optutten? Het is af en toe heerlijk om de hele dag binnen te blijven in een chill outfit, zonder make-up en een knot op je hoofd.

Gelukkig zitten er ook genoeg pluspunten aan het hebben van een relatie. Wees er absoluut niet bang voor dat jij forever single blijft! Wanneer de tijd rijp is, ontmoet jij vanzelf je prins op het witte paard.