Heb je een kleine badkamer en moet je kiezen tussen een bad en een douche? Dan komt dit artikel heel goed van pas. Wij geven je 6 redenen waarom je voor het relaxte ligbad moet kiezen. Er zijn namelijk een hoop voordelen!

1. Een bad voelt als een privé spa

Met een ligbad haal je het wellness gevoel naar je eigen huis. Dim alle lichten, steek een paar geurkaarsen aan en zorg voor een flinke laag schuim. Nu kun je onbezorgd gaan genieten van je welverdiende me-time! Vergeet niet om je lichaam of gezicht te scrubben en na de tijd een fijne crème aan te brengen. Dit maakt het spa gevoel helemaal compleet.

2. In een bad kun je optimaal ontspannen

In een grote badkuip kun je pas echt optimaal ontspannen. Ga onderuitgezakt liggen met een goed boek of interessant tijdschrift. Je kunt ook kiezen voor een fijn muziekje of een spannend luisterboek. In een douche hoor je alleen maar het lawaai van het vallende water. Dit nadeel heeft een bad natuurlijk niet.

3. Na een warm bad kun je beter slapen

Het schijnt dat je na een warm en ontspannen bad veel beter kunt slapen. Je lichaam kan zich goed voorbereiden op de nachtrust. Het is daarom ook beter om ’s avonds na het badderen niet weer druk aan het werk te gaan of om nog uren op je telefoon te kijken. Dan is het effect alweer een stuk minder.

4. Een warm bad is fijn bij spierpijn

Een warm bad is goed voor de bloedsomloop. Giet er nog een beetje rustgevende badolie bij om je spieren en gewrichten te laten ontspannen. Hierna zal je spierpijn een stuk minder erg zijn.

5. Badderen is goed bij verkoudheid

Voeg een beetje eucalyptus badolie toe aan het water als je verkouden bent. De geur geeft je lichaam een opkikker en maakt je verstopte luchtwegen weer vrij. Misschien kun je hiermee een hardnekkige griep voorkomen.

6. Er is altijd een geschikt bad voor jouw badkamer

Tot slot is er altijd wel een bad wat past bij jouw badkamer. Of je nou gaat voor een compact hoekbad, een simpel ligbad of een groot vrijstaand bad als eyecatcher. Er zijn geschikte baden voor elke stijl en voor elk budget. Het is dus zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen. Een bad is een aankoop waar je nog jaren lang plezier van kunt hebben.