Het is een perfecte dag om naar het strand te gaan, iedereen is klaar om te gaan en jij staat nog in de spiegel te kijken… Je voelt je onzeker in je bikini en het liefst doe je een kort broekje aan met een shirtje erboven. Maar helaas zit dat er niet in. Eenmaal op het strand voel je je heel onzeker en heb je het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Je checkt alles wel 20 keer om te kijken of alles wel goed zit. Zonde van je dag!

Het is niet fijn om je onzeker te voelen in je badkleding. Uit onderzoek van The Sting blijkt dat 60% van de vrouwen zich onzeker voelt in badkleding. Dit is behoorlijk veel. Hier volgen 6 tips voor jou om je weer zelfverzekerd te voelen.

 1. Vergelijk jezelf niet met anderen

  Je bent je zelf de hele dag aan het vergelijken met anderen, zij is mooier, slanker, strakker en heeft ook nog eens een gave bikini. Je zit jezelf alleen maar in de weg. Wedden dat dat meisje ook zo naar jou kijkt? Iedereen is uniek en mooi op zijn eigen manier, jij dus ook!

 2. Koop de juiste bikini

  Het is heel fijn om een goedkope bikini te scoren, maar dit is niet altijd handig. Goedkoop is duurkoop. Een bikini die goed bij je lichaam past staat mooier en je voelt je er beter in. In een lingeriezaak kan je altijd naar advies vragen, zo weet je precies waar je op moet letten en weet je meteen of het wel staat.

 3. Laat zien dat jij er mag zijn

  Als jij lekker in je vel zit en zelfverzekerd bent, zullen anderen dit altijd aan je zien. Misschien komt die knappe jongen dan toch nog jou kant op.

 4. Ze staren niet allemaal naar jou

  Als je het gevoel hebt dat mensen naar je kijken, bedenk dan dit: ze zien je, ze denken en ze vergeten. Iedereen heeft tegenwoordig wel een mening, maar niemand zal de hele dag over jou nadenken. Nog een schrale troost, mensen zijn meer met zichzelf bezig dan met anderen. Ze hebben het te druk met de kinderen, de zon, eten en zorgen dat ze niet verbranden.

 5. Neem accessoires mee

  Een perfecte bikini is fijn, maar neem ook leuke accessoires mee. Een leuke hoed, een gaaf strandlaken of die mooie tas waar je zo trots op bent. Al die accessoires leiden de aandacht af en zo voel jij je misschien niet zo bekeken.Wat ook kan helpen is een strandjurkje aantrekken. Dat voelt al een stuk comfortabeler dan alleen in je bikini rondlopen.

 6. Geniet!

  Het is ein-de-lijk mooi weer in Nederland! Geniet van het mooie weer zolang het er nog is. Denk aan de zee, de zon, het strand en lekkere terrasjes. Geen negatieve gedachten, nothing but good vibes!