Iemand aanspreken kan best eng zijn, al helemaal als het je crush is. Neem het initiatief en stap op hem af. Wellicht is het een begin van iets moois. Weet jij alleen niet zo goed hoe je iemand moet versieren? Geen paniek, wij hebben de beste tips op een rij gezet.

hoe moet je iemand versieren?

#1 Je hebt niks te verliezen

Heb je een leuke jongen op het oog maar durf je er eigenlijk niet op af te stappen? Vraag dan aan jezelf wat je te verliezen hebt. Waarschijnlijk is het ergste wat er kan gebeuren, dat het gesprek doodbloedt. En so what? Dan heb jij het in ieder geval wel geprobeerd.

#2 Kom zelfverzekerd over

Hoe moet je iemand versieren? Stap zelfverzekerd op je crush af. Mannen houden van een powervrouw en dat ben jij! Maar hoe kom je zelfverzekerd over? Oefen allereerste met je loopje, het is belangrijk dat dit er zo elegant mogelijk uitziet. Wees ook niet bang om je crush af en toe aan te raken. Wanneer hij een grapje maakt, is het de perfecte situatie om even zijn been aan te raken. Dit zorgt al direct voor een goede spanning tussen jullie twee.

#3 maak eerst oogcontact

Vind jij het spannend om iemand te benaderen? Dat is helemaal niet gek! Om over de drempel te stappen, kan het helpen om eerst oogcontact te maken. Laat zien dat jij je crush interessant vindt en bouw al een soort van spanning op voordat jullie met elkaar hebben gepraat.

#4 Een open houding

Afstappen op je crush hoeft helemaal niet lastig te zijn door deze tips. Wanneer jij de eerste move maakt is het belangrijk dat jij een open houding hebt. Wat dat inhoudt? Neem een vriendelijke positie aan en ga bijvoorbeeld niet met je armen over elkaar heen staan. Laat merken dat jij je op je gemak bij hem voelt en laat zenuwachtige trekjes achterwege, zoals telkens aan je nagels trekken. Dit zorgt direct voor een relaxte vibe en jouw crush gaat zich hierdoor meteen op zijn gemak voelen.

#5 Weet wat je gaat zeggen

Hoe versier je iemand? Bedenk vooraf al wat jouw openingszin gaat worden wanneer je op iemand afstapt. Ga jij je bijvoorbeeld direct voorstellen? Kom je binnen met een ijsbreker? Of wordt het gewoon een simpele hoi? Als je dit van tevoren al bedenkt, is de kans klein dat het gesprek meteen stilvalt. Zoek naar gemeenschappelijke interesses waar jullie over kunnen praten en je zult zien dat het gesprek dan vanzelf loopt.

#6 Wees niet bang

Iemand versieren moet van twee kanten komen. Wees niet bang dat jij al het werk moet doen want als er wederzijdse interesse is, komt er ook input vanuit je crush. Maak je daarom van tevoren niet te druk en ga ervoor. Je leeft tenslotte maar één keer en het zou erg zonde zijn dat jij je prins misloopt omdat jouw angst in de weg zit. En als het misloopt? Zat andere jongens om op af te stappen, toch? 😉