Of je nou een jonge moeder bent, een klein broertje hebt, een goede band met je buurmeisje of allemaal leuke neefjes en nichtjes hebt – je doet vast wel eens een spelletje met kinderen. Tegenwoordig gaat dit vaak via een telefoon, tablet of een ander scherm. Best jammer, want op deze manier krijgen de kinderen niet voldoende beweging. Bovendien is het voor jezelf ook een stuk beter om wat vaker actief bezig te zijn. Daarom hebben we in dit artikel 6 sportieve activiteiten op een rij gezet. Leuk voor de kids, maar ook om als (jong)volwassene aan mee te doen!

1. Steppen

Steppen is de laatste jaren weer een stuk populairder geworden. Dit komt onder andere door het gebruik van elektrische steps (e-steps) in toeristische steden. Het is dus zeker een leuke activiteit om samen met een kind te doen. Voor hele kleine kids kun je een veilige kinderstep met drie wielen kopen. Zo hoef je niet bang te zijn dat het kindje de balans verliest.

2. Skeeleren

Ook skeeleren is terug van weggeweest! Het is een hele goede work-out voor volwassenen en tegelijkertijd een sportieve bezigheid voor kinderen. Ga dus vooral eens samen naar buiten op een zonnige dag. Op de website van Lobbes kun je al kinderskates kopen vanaf €30. Kijk maar eens bij de categorie: skeelers kind.

3. Touwtjespringen

Ouderwets touwtjespringen blijft altijd een leuk spel. Al helemaal als je zo’n extra lang springtouw hebt waar je met meerdere kinderen tegelijk in kunt springen. Ken je de springtouwliedjes van vroeger nog?

4. Speurtocht

Een speurtocht kun je overal houden: in de buurt, in je eigen achtertuin of in huis op een regenachtige dag. Het wordt nog leuker als je er een thema aan geeft. Wat dacht je van schatzoeken? Of een speurtocht met allemaal mysterieuze raadsels en opdrachten tussendoor? Als volwassene is dit superleuk om te maken!

5. De vloer is lava

Apenkooien, hindernisbaan, de vloer is lava – het komt allemaal op hetzelfde neer. Lekker veel klimmen, springen, glijden en rondrennen. Perfect om alle energie kwijt te kunnen! Zorg er wel voor dat je dit soort spellen in een veilige omgeving doet.

6. Dans tutorial

Bij het laatste idee komt toch een scherm kijken. Het is namelijk de bedoeling dat je een dans filmpje of tutorial aanzet die de kinderen kunnen nadoen. Er zijn ook speciale games met dit soort actieve spelletjes te koop. Een goede mix tussen technologie en lichaamsbeweging. (En stiekem ook ontzettend geliefd onder de volwassenen!)