Ben je op zoek naar motivatie om de sportschool in te duiken of eindelijk weer eens een goede thuis workout te doen? Trakteer jezelf dan op een nieuwe sportoutfit! Dit zal je direct een boost aan energie geven. Let bij het kopen van je nieuwe sportkleding niet alleen op de looks, maar zorg er ook voor dat de items functioneel zijn. Hieronder lees je 6 tips om een perfecte sportoutfit samen te stellen. Alvast veel succes en shopplezier!

Tip 1. Pas je outfit aan op de sport

Pas de kleding altijd aan op de sport die je doet. Voor een intensieve bokszaktraining heb je bijvoorbeeld een andere outfit nodig dan voor een yogales. Zorg ervoor dat ook de schoenen geschikt zijn voor de desbetreffende sport en ondergrond. Houd daarnaast rekening met de verschillende seizoenen. In de winter is een lange legging of een trainingspak een goede keuze. Tijdens de warme maanden is een korte zomerset van Black Bananas voor dames juist erg comfortabel.

Tip 2. Kies sportkleding van goede kwaliteit

Bij sportkleding is het extra belangrijk om te kiezen voor goede kwaliteit. De kleding wordt intensief gebruikt en regelmatig gewassen. Het zou jammer zijn als de trainingsbroek al na een weekje is uitgerekt of als de sport bh ineens geen ondersteuning meer biedt. Kwalitatieve sportbroekjes en leggings schijnen bovendien minder vaak door. Dat is natuurlijk wel een fijn gevoel tijdens het squatten in een overvolle sportschool.

Tip 3. Koop de juiste maat

Tijdens een workout wil je je geen zorgen maken over een afzakkende broek of ergeren aan een knellende top. Koop daarom altijd precies de juiste maat. Omdat de ideale maat per merk kan verschillen, is het belangrijk om de sportkleding eerst te passen en er even in te bewegen.

Tip 4. Werk met laagjes

Het is handig om een sportoutfit met meerdere laagjes te dragen. Zo kun je rustig aan de warming-up beginnen met een vest aan en deze vervolgens uittrekken als je het te warm krijgt.

Tip 5. Ga altijd voor comfort

Een stijlvolle outfit is natuurlijk heel leuk, maar het aller belangrijkste is dat de sportkleding comfortabel aanvoelt. Zorg ervoor dat je er vrij in kunt bewegen. Verkies comfort boven een trendy look.

Tip 6. Draag iets waar jij je goed bij voelt

Onze laatste tip is om vooral iets te dragen waar jij je goed in voelt. Het is niet belangrijk wat andere mensen ervan vinden. Word jij blij van een hele kleurrijke sportoutfit met een opvallende print? Go for it! Ben je meer op je gemak in losse sportkleren in een neutrale kleur? Ook dat is helemaal prima.