Lippenmake-up lijkt het op eerste gezicht niet zo heel lastig. Een beetje lipstick op je lippen aanbrengen of gewoon wat liplgoss op je lippen smeren. Maar al te vaak gaat er toch iets fout of kun je het aanbrengen van lippenstift beter doen.

Leer met de volgende 7 tips hoe je beter je lippenstift kunt laten zitten en je lipstick kunt aanbrengen.

7 lipstick tips en lippenstift trucs

Tip 1. Begin Met Schone Lippen Als Je Lippenstift Gaat Aanbrengen

Zorg altijd dat je lippen schoon zijn voordat je lippenstift aanbrengt.

Je lippen één á twee keer per week scrubben zorgt ervoor dat je lippen zacht blijven en dat je lipstick langer blijft zitten.

Je kunt zelf makkelijk een lippen scrub maken. Gebruik een theelepel honing, twee theelepels suiker, een theelepen olijfolie en wat citroensap.

Meng het geheel en breng het aan op je lippen. Scrub voorzichtig je lippen en spoel je lippen schoon met lauw water. Je merkt direct dat je lippen wat zachter aanvoelen.

Tip 2. Ogenmake-up In Combinatie Met Lipstick

Zorg er voor dat je lippenstift goed aansluit op de rest van je make-up look.

Als je felle oogmake-up draagt (flink aangezette eyeliner met een felle kleur oogschaduw bijvoorbeeld) kies dan voor een lipstick dat minder fel is. Meer de tint van je lippen heeft.

Zo heb je wel een opvallende make-up look zonder dat je er uit ziet als een clown.

Tip 3. Nude Tint Lipstick

Om een mooie nude tint te krijgen kun je het beste kiezen voor een iets fellere tint dan je huidskleur. Als je bleke lippen hebt, kies dan voor een lipstick met een roze tint.

Als je een een gele ondertoon of olijfkleurige tint lippen hebt, kun je beste gaan voor beige tinten.

Tip 4. Vermijd Het Vampieren Effect Met Lippenstift

Kies in de meeste gevallen niet voor lipstick met een blauwe of zwarte tint. Dit kan er voor zorgen dat je lippen er oud zien.

Gelukkig kiezen de meeste vrouwen niet zo snel voor een zwarte lipstick, maar als je toch bijvoorbeeld een rock chick make-up look wilt creëren, kies dan voor een lichtere tint lippenstift.

Tip 5. Gebruik Een Beetje Lippen Poeder

Als je wilt dat je lippenstift langer blijft zitten dan normaal is het verstandig om wat lippen poeder op je lippen aan te brengen. Hierdoor loopt je lipstick minder snel uit.

Dus als je weet dat je een lange dag voor de boeg hebt, dat je ‘s ochtends even wat lippen poeder op je lippen aanbrengt voordat je de deur uitgaat.

Tip 6. Gebruik Een Lipliner Rond Je Lippen

Als je professioneel wilt overkomen dan is het gebruik van een lipliner een slim idee. Het zorgt er namelijk voor dat je lippenstift (en ook lipgloss) langer blijft zitten. Zeker in combinatie met wat lippen poeder.

Ook als je niet persé voor werk of een andere gelegenheid er professioneel er uit wilt zien kan lipliner dus helpen om lipstick langer te laten zitten.

Als je kiest voor een lipliner, zorg er dan wel voor dat het goed aansluit op de tint lipstick dat je gaat gebruiken. Gebruik niet een donkere kleur lipliner in combinatie met een lichte tint lipstick.

Tip 7. Gele Tonen Verhullen Met De Juiste Tint Lipstick

Als je tanden er geel uitzien als je lippenstift draagt zorg er dan voor dat je de juiste lipstick kiest. Welke goed werken tegen gele tanden is een lippenstift met een pruim tinten, violet tinten of roze tinten.